Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voedsel, vrede en veiligheid: ProefMei 2019 in teken van 75-jarige bevrijding

Aangeboden door Stichting ProefMei 19 mei 2019

In 2019 is het precies 75 jaar geleden dat de Canadezen onze stad bevrijdden. Voor het culinaire festival ProefMei was dit een uitstekende kans om op dit feestelijk jubileum in te springen. Natuurlijk wordt dat weer flink genieten van exclusieve gerechten met de drie Bergse AAA’s, maar er is dit jaar meer. Om de bevrijding van toen te vieren, heeft ProefMei ook drie VVV’s: voedsel, vrede en vrijheid.

Tijdens de editie van ProefMei 2019 staat het bevrijdingsthema centraal. Van 23 t/m 26 mei kan je in het Markiezenhof ervaren hoe het eten tijdens de oorlogsjaren smaakte. Lijkt dat je wat? Ga dan naar de Liberation Kitchen in de Franse Tuin van het Markiezenhof. Daar zijn gerechten te vinden die een connectie hebben met de oorlogsjaren. Zo krijg je zelfs de kans om bloembollen te proberen!

Hart van het evenement

Hier draait het natuurlijk allemaal om: lekker eten én drinken. Foto: John de Jong/ProefMei

Verder is de pop-up tour dit jaar een Pré Liberation Tour, waarbij de bevrijding van verschillende kanten wordt belicht. Van stilstaan bij het leed tot feesten op de vrijheid: het komt allemaal voorbij. Maar het hart van ProefMei, dat zijn toch nog steeds de restaurants, geeft voorzitter Dennis van Tilborg aan. “Dit jaar hebben we wel een heel bijzondere nieuwe deelnemer: restaurant De Bloemkool. Stij Bosters, de vader van de huidige eigenaresse Marieke Bosters, was de grondlegger van de drie A’s. Andere nieuwe deelnemers zijn onder andere Oase, Boerderij Hamel en het bedrijf Michiel Teelt.”

Brunchen in stijl

Ken je het Prinsengrachtconcert in Amsterdam? Diezelfde sfeer kan jij op zondag ook in het Markiezenhof proeven. Niet op het water, maar in onze Franse Tuin van het stadspaleis. Zo wil je je zondag iedere week wel beginnen! Aan lange, gedekte tafels op het gras van het Markiezenhof kun je hier heerlijk rustig je dag beginnen. Met culinaire hoogstandjes én met muziek. Harmonie Kolping’s Zonen geeft daar een concert dat bestaat uit drie delen, met een aantal verrassende twist ter ere van de 75-jarige bevrijding. Geniet van een vers bakje koffie, een heerlijke wijn en smaakvolle hapjes. En dat in een prachtige omgeving. Hebben we je nu lekker gemaakt? Snappen we! Kaartjes voor de brunch in de Franse Tuin scoor je hier.

Natuurlijk genieten

Een van de proefpunten tijdens ProefMei in 2018 was de Sint Antoniusmolen aan de Halsterseweg. Foto: John de Jong/ProefMei

Maar wist je dat je daarnaast op de meeste bijzondere plekken je smaakpapillen op wat lekkers kunt trakteren? Geniet in de natuurrijke omgeving van de Brabantse Wal van bijzondere proeverijen en maak het plaatje compleet. Je vertrekt bij Franken Fruit aan de Balsedreef en fietst daarna langs bijzondere locaties en activiteiten. Natuurlijk is er ook aandacht voor de streekproducten. Zo kan je zelf asperges steken bij de boer in Halsteren. Van bron tot bord: stap voor stap maak je het mee. De dag eindigt in het Markiezenhof. Hier staat livemuziek op je te wachten en word je getrakteerd op een heerlijk hapje bereid met streekproducten. Natuurlijk mét een lekker glaasje bubbels. Proost!

Muzikaal genieten

De muzikale optredens zijn onmisbaar tijdens ProefMei. Foto: John de Jong/ProefMei

Kom je voor de muziek tijdens ProefMei? Voor ieder is er wat wils! Van achtergrondmuziek tijdens het eten tot dansbare klanken die doorgaan tot in de late uurtjes. Heel het culinaire evenement geniet je tijdens het proeven door van verschillende muziekgenres. Jij komt toch ook even dansen?

Duurzame schakel

Wist jij dat ProefMei meer is dan proeven en feesten? Ook op het gebied van duurzaamheid geeft de organisatie van het proeffestijn het goede voorbeeld. Zo is er gedacht aan duurzame wegwerpartikelen zoals borden en bestek. Zo wordt ProefMei naast een culinair festival, ook een festival voor het goede voorbeeld.

Lees meer:

proefmei seafood

Hebben we jou gespot tijdens ProefMei Celebrates Seafood?

Het was een fantastisch weekend voor ProefMei Celebrates Seafood! Mooi weer, lekker eten, veel gezel...
proefmei

Gelukkig hebben we de foto’s nog: dit was ProefMei 2018!

Het evenement ProefMei wordt dit weekend gehouden. Er wordt drie dagen lang geproefd en gefeest in e...
proefmei

Ontdek de pareltjes van de Brabantse Wal tijdens ProefMei

ProefMei is meer dan alleen lekker eten en drinken. Tijdens dit foodfestival kun je ook op pad om de...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stichting ProefMei. Meer over Stichting ProefMei ontdekken?

Stichting ProefMei vrijetijd en uitgaan

, Bergen op Zoom

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

adv.