Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

PopMonument 2019 is als een ijsje met discodip: een muziekfestival met extra dimensie

Aangeboden door Poppodium Gebouw-T 21 augustus 2019

De zomervakantie mag dan wel voorbij zijn, het volgende evenement staat alweer voor je klaar. Maak je klaar voor PopMonument 2019! Vergelijk het festival met een ijsje waar je standaard discodip bij krijgt. Want wat heb je liever? Een muziekshow in een sporthal met tl-verlichting of een intiem concert in een historisch gebouw waar sfeer tastbaar wordt. Het laatste hè? Op 13 en 14 september 2019 heb jij de mogelijkheid om deze muzikale ervaring zelf mee te maken tijdens PopMonument. Inclusief de discodip natuurlijk. 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

PopMonument 2019: de aftrap op vrijdag

PopMonument gebouw t
Vrijdag is de aftrap van PopMonument in Gebouw-T. Foto: PopMonument/Carlo van den Heuvel

Laten we bij het begin beginnen. Op vrijdag 13 september barst het festival los in Gebouw-T met een openingsconcert van het Amerikaanse Magnapop. Denk je nu: ‘hé, dat is toch die Amerikaanse band die eerder op festivals zoals Lowlands stond en mocht rocken in het voorprogramma van R.E.M?’. Dat klopt, zij openen dus PopMonument. Natuurlijk was dit het nog niet voor de vrijdag. Ook de Zeeuwse rockers van PEER en de Britse rockband Harker laten je zien wat ze in huis hebben. Tenminste, als je een kaartje hebt natuurlijk. Ben je trouwens van plan om beide dagen te gaan (wat we je aan kunnen bevelen)? Bespaar dan centen en koop een combiticket.

Slapen doe je op de festivalcamping

PopMonument stayokat festival festivalcamping camping
Slapen doe je onder andere op de festivalcamping bij StayOkay. Hostelmanager Elianne is klaar om je te ontvangen. Foto: PopMonument

De eerste avond (en nacht) zit erop en je wordt heerlijk wakker op je luchtbed, midden in het bos. Denk je dat wij ijlen? Dacht het niet. Er is dit jaar voor het eerst een festivalcamping in samenwerking met StayOkay. Dus neem mee die tentjes, slaapzakken en lauwe blikken bier. Kamperen tijdens een festival, is hetzelfde als vakantie zonder regen: diep van binnen verlang je ernaar. Dus wil je de full festival experience? Ga de natuur in! En ook al woon je in Bergen op Zoom, er gaat niks boven een overnachting op een festivalcamping. Wel zo gezellig.

Lekker met de meiden: de line-up van zaterdag

PopMonument merol
Een van de toppers van zaterdag: MEROL. Foto: MEROL MEROL

Als we de organisatie achter PopMonument mogen geloven, is de line-up van zaterdag by far the best. We sommen een paar namen voor je op, naast de toppers BazartNovastar (solo) en MEROL:

De hele line-up ontdekken? Klik dan even hier om jezelf alvast lekker te maken. Jezelf al lekker gemaakt? Kaartjes voor de zaterdag vind je hier.

De extra beleving

app popmonument
Foto: PopMonument/Roy Vermeij

PopMonument is meer dan pop(muziek) en monumenten. Het is de beleving die centraal staat. Met het thema Plekken van Plezier wordt je door augmented reality meegenomen in het verhaal van de stad. Hoe dat werkt? Na het downloaden van de app, richt je je smartphone op een object dat aangegeven wordt. Vervolgens zie je een beeld van de werkelijkheid waaraan digitale elementen zijn toegevoegd. De Bergenaar die de stad denkt te kennen, ziet zo een hele andere kant van Bergen op Zoom. Zo kom je meer te weten over kermisstad Bergen op Zoom en staat, met het oog op de 75-jarige bevrijding, de Slag om de Schelde centraal. Bekijk hier wat je zaterdag 14 september gratis kan ontdekken.

Hier vind je de app voor Android, heb je een iPhone klik dan hier.

‘De Bergenaar die de stad denkt te kennen, ziet een hele andere kant van Bergen op Zoom’

Dansen in bijzondere gebouwen

PopMonument - peperbus Sint-Gertrudiskerk
Rosemary & Garlic stond in 2017 in de Sint-Gertrudiskerk. Foto: PopMonument/Corné de Weert

Novastar (solo), Bazart en MEROL: het zijn voorbeelden van artiesten die jij in De Maagd of Gebouw-T kan ervaren. PopMonument is tenslotte meer dan luisteren naar muziek. Want hoe vaak kom jij in de Gevangenpoort, synagoge of het stadhuis terwijl er een bandje speelt? Het idee is dat het gebouw de charme van de muziek versterkt. In de synagoge vind je vooral sing-songwriters, de Gevangenpoort met een capaciteit van zo’n veertig man is juist heel intiem en in theater De Maagd heb je voldoende ruimte. Dit zijn onder andere de bijzondere locaties waar je half september van muziek kan genieten:

  • Gebouw-T
  • Markiezenhof (hofzaal en kleine binnenplaats)
  • De Maagd
  • Gevangenpoort
  • Vestzaktheater het Zwijnshoofd
  • Provoost
  • Synagoge
  • Oude stadhuis
  • Sint-Gertrudiskerk
  • En nog veel en veel meer …

Alle ticketinfo voor PopMonument 2019 vind je hier. Van combitickets tot campingplaatsen en speciale restaurantdeals tot festivaltickets voor de zaterdag. Vanaf  dinsdag 27 augustus staat het blokkenschema online, dan kan het plannen beginnen!


Meer over Poppodium Gebouw-T ontdekken?

Poppodium Gebouw-T poppodia

GeopendHele dag

Wilhelminaveld 96, Bergen op Zoom

Bekijk meer:poppodia

Lees meer:

weekend bergen op zoom Gebouw T

Bergs mysterie: waar komt de naam Gebouw-T vandaan?

Daar sta je dan. Het optreden in poppodium Gebouw-T gaat bijna beginnen en een vriend is nog snel wa...
John Petrucci ontvangt Sena Performers European Guitar Award gebouw-t

[video + foto's] John Petrucci ontvangt belangrijke gitaarprijs in Gebouw-T

Een avond vol snoeiharde gitaarmuziek, bekende gitaristen en muziekliefhebbers. Dat was de uitreikin...
gertjan gebouw t

Het mooiste plekje van Bergen volgens Gert-Jan de Koster van Gebouw-T

Natuurlijk, zijn werkplek Gebouw-T is ook heel mooi. Maar Gert-Jan de Koster, directeur van Gebouw-T...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.