Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Plons! Waar mag je in dit snikhete weer lekker in de natuur zwemmen?

Door Joost Verdult 6 augustus 2020

Deze week tikt de thermometer een dikke dertig graden aan. Geen zin om in een druk zwembad vol rondspetterende mensen te liggen? Dat hoeft ook niet. Benieuwd waar je kan en mag zwemmen in Bergen op Zoom in de natuur? We zetten alle info voor je op een rijtje. Zo ben jij er even tussenuit tijdens de hete temperaturen.

Let op! Voor iedereen gelden de basisregels, zoals ‘vermijd drukte’ en houd 1,5 meter afstand’. Ook in parken en recreatiegebieden.

Zwemmen in Bergen op Zoom

Een fijn strandje, eet- en drinkgelegenheden op loopafstand en water om in af te koelen. We hebben het natuurlijk over het strand aan de Binnenschelde. Maar let op: toch krijgt de Binnenschelde van Zwemwater een negatief zwemadvies. De reden: de waterkwaliteit is onvoldoende en na een rondje buikslag zwemmen, is de de kans op maag- en darmklachten aanwezig. Hmm … met heftige buikpijn wil je niet aan het strand liggen.

Zwemmen bij de Bergse Heide

Er mag dan wel water liggen bij de Bergse Heide, maar mag je hier ook zwemmen? Zwemmen kan je het niet noemen… Maar loopt het zweet over je rug, dan mag je wel pootjebaden in het water bij de Heide. De gemeentewoordvoerder legt uit: “Er is bewust gekozen om het water niet als zwemwater te bestempelen. Dit omdat hierbij heel strenge regels aan vastzitten waar de gemeente niet aan kan voldoen. Daarom hebben wij het telkens ‘poedelwater’ genoemd. Hierbij mag dus pootje gebaad worden, maar zwemmen is op eigen risico. Er komt dus geen toezicht en vlaggensysteem.”

Oesterdam en Bergse Diepsluis

Het zekere voor het onzekere nemen? Dan zijn de Oesterdam en de Bergse Diepsluis aanraders. Het is lekker dicht bij Bergen op Zoom en toch heb je een mini-vakantiegevoel. Wist je dat als je op de dijk staat, je (bij helder zicht) de Peperbus en Lourdeskerk kan zien? Ook fijn: het waterkwaliteit is hier uitstekend en zwemmen is dan ook geen probleem. Verder is het een hotspot voor duikers en watersporters.

Water in de stad

En hoe zit het eigenlijk met water in Bergse parken? Nu zochten we een tijd geleden al uit of je een duik mag nemen in de vijver van het Anton van Duinkerkenpark.

Lees ook:

zwemmen melanen bergen op zoom

Walter over zwembad de Melanen: ‘Tot wel 175 bezoekers kunnen veilig bij ons zwemmen’

In de eerste dagen van juni ging zwembad de Melanen weer open voor iedereen die tijdens het hete wee...
plastic afval zonnebrand nanodeeltjes bergen op zoom Parasol binnenschelde plaat

Het wordt heet in Bergen op Zoom: temperaturen lopen op tot 31 (!) graden

Als je nu nóg niet dat stapeltje zomerkleding achteruit je kast hebt gevist, dan is het dit weekend ...
De grote Markt peperbus fietser lantarenpaal terras

Dit horen Bergenaren als ze zeggen dat ze uit Bergen op Zoom komen: ‘Ligt in Zeeland toch?’

Je herkent het vast: als je vertelt dat je uit Bergen op Zoom komt, reageert je gesprekspartner vaak...

Meer over

Doen

adv.