Maarten Stalpers houdt reünie en jubileumconcert

Door Irma van Schaijk 17 november 2017

Heb jij je eerste noten gespeeld bij Maarten Stalpers? Let dan op, want Muziekstudio Stalpers bestaat 25 jaar en houdt een reünie voor alle oud-leerlingen.

In september 1993 startte Maarten Stalpers als zelfstandig ondernemer zijn Muziekstudio Stalpers voor klarinet, saxofoon, theorie en bandworkshops in de kelder van  Koster Muziek. Nu, 25 jaar later, heeft Maarten een eigen muziekatelier in de Richard Holstraat te Bergen op Zoom.

Op zondag 26 november organiseert de Muziekstudio een reünie van alle oud-leerlingen. Enkele bekende oud-leerlingen zullen samen met Maarten en zijn huidige leerlingen een jubileumconcert ten gehore brengen.

Klarinetdocent

Maarten begon als klarinetdocent aan de Gemeentelijke Muziek-en Balletschool van Bergen op Zoom. In 1993 begon hij met zijn eigen Muziekstudio, twee jaar later was de praktijk al uit zijn jasje gegroeid en werd er gezocht naar een grotere ruimte. Het ‘Sakko pand’ aan de Zuidwest Singel 202 voldeed aan de wensen van het echtpaar Stalpers en na een totale verbouwing werd dit hun nieuwe onderkomen. Het werd gevolgd door huurlocaties aan de Ravelstraat en het Bolwerk. Ook het aantal cursussen was uitgebreid met Algemene Muzikale Vorming, Jazztheorie, Muziektheorie voor volwassenen en Muziek op schoot, met een 3-tal docenten: Maarten, Trudie Stalpers en Stephanie Soffers.

Eigen studio

Vanaf 2007 liet het echtpaar Stalpers een zelf ontworpen studio bouwen achter hun huis in de Richard Holstraat 9. En daar geeft Maarten nog steeds enthousiast les. Hij werkt hier met zijn nieuwe, succesvolle methode (boek) voor muziekonderwijs. Daarnaast verzorgt hij optredens, lezingen en workshops en is voorzitter van de stichting Meer Mens Met Muziek. Deze ideële stichting ondersteunt  en adviseert mensen met een ziektebeeld of handicap met onder andere (aangepaste) instrumenten.

Feestje

Een 25-jarig jubileum is een mooie gelegenheid voor een feestje. Maarten wil graag alle (oud)leerlingen van de afgelopen 25 jaar bij elkaar brengen om dit jubileum te vieren. Dat gebeurt op zondag 26 november vanaf 14.30 uur in Den Enghel.

Oud-leerlingen kunnen zich nog opgeven via: [email protected]