Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mooi! Hartverwarmende sinterklaasacties in Bergen op Zoom

Door Emilie Klasen 12 november 2019

Sinterklaas: een tijd van gezelligheid, pepernoten en cadeautjes. Maar het is niet voor iedereen ‘normaal’ om uit te pakken tijdens deze feestdag. En is het nog wel van deze tijd allemaal nieuwe spullen te blijven kopen? Daarom zijn er in Bergen op Zoom een aantal sinterklaasacties opgezet, zoals een ruilbeurs en een inzameling van speelgoed.

Sinterklaasacties in onze stad

Het heerlijke avondje kan voor veel ouders stress opleveren: cadeautjes zoeken, geld uitgeven en de decembermaand is al zo duur. Daarnaast komen ook nog de morele bezwaren. Is het nog wel van deze tijd allemaal nieuwe spullen te blijven kopen? Debby Valkenburg, initiatiefnemer van de speelgoedruilmarkt, vindt het belangrijk om speelgoed een tweede leven te geven. “Waarom zou je elk jaar iets nieuws kopen als je ook kan ruilen? En je kan meteen die enorme speelgoedberg in je huis verkleinen”, geeft Debby aan.

‘Waarom zou je elk jaar iets nieuws kopen?’

Daarom organiseren Pamela, Jose, Annie, Ineke en Debby aangevuld met een team vrijwilligers een Recycle Sint op vrijdagavond 15 november. Voor je ingeleverd speelgoed krijg je waardebonnen die je weer voor nieuw speelgoed kan inruilen. De ruilbeurs vindt plaats van 18.30 tot 20.30 uur in ontmoetingscentrum het Hoofdkwartier aan de Rembrandtstraat. Meer informatie over Recycle Sint vind je hier.

Speelgoed verzamelen

(Tekst loopt door onder de Facebookpost)

Een andere mooie sinterklaasactie is de inzameling van speelgoed door café ’t Locomotiefke, De Teerkamer en Stichting Kip en Apie kinderfeestjes. Zij verzamelen de komende weken oude cadeautjes van kinderen waar de Sint andere kindjes blij mee kan maken. Dus heb jij nog veel speelgoed dat ligt te verstoffen? Zonde, lever het vooral in bij ’t Locomotiefke of De Teerkamer. Hier staan van 16 november t/m 3 december manden om het speelgoed in te doen. Zo maak je er andere kinderen blij mee!

Missen er nog sinterklaasacties? Laat het ons weten via [email protected]. Dan zetten we de actie erbij!

Lees ook:

sinterklaas Route intocht sinterklaas bergen op zoom

Zie ginds komt de stoomboot: dit is de route tijdens de intocht van Sinterklaas

Ben jij lief geweest dit jaar? Dan is de kans groot dat jij naar de intocht van Sinterklaas gaat om ...
Winactie bergen op zoom hamburger stadsburger winactie

Winactie voor levensgenieters: maak kans op een borrel en etentje ter waarde van 75 euro

D'n Ellefde van d'n Ellefde, Sinterklaas en Kerstmis: omdat november en december volgepland is met a...
maarten van der weijden

Topsporter Maarten van der Weijden naar Bergen op Zoom: dit is waarom

Sportliefhebbers opgelet! In het nieuwe jaar komt voormalig olympisch kampioen en wereldkampioen bij...

adv.