Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

House of Marqeez ontwikkelt zich tot Bergse kunstacademie

Aangeboden door House of Marqeez 13 juni 2019

Dansschool House of Marqeez is eigenlijk allang geen dansschool meer. De docenten van de school zien hun school meer als een house of art. Een term die volgens hen niet zomaar gekozen is.

Kunst en cultuur: het leeft in Bergen op Zoom. Dankzij de verschillende tradities, monumenten en evenementen is het een stad die bruist van de cultuur. Tot zover de verheerlijking van onze stad. Want het maken van kunst, dat doe je samen. Een belangrijke schakel in dat grotere geheel is House of Marqeez. In het huis van de markies leiden ze mensen op tot ware kunstliefhebbers in verschillende stromen.

Manusje-van-alles House of Marqeez

Laten we bij het begin beginnen. Oorspronkelijk is House of Marqeez opgericht als dansschool. Hoewel zij ondertussen al flink gegroeid zijn, is dat toch hun ijzersterke basis. Op dit moment kan je in de Blokstallen terecht voor de volgende dansstijlen:

  • Klassiek ballet
  • Modern ballet
  • Hiphop
  • Breakdance
  • Popping
  • Afro
  • Dancehall

Maar dat is nog niet alles. Naast dansles kan je er namelijk ook zangles volgen. Rachel Traets zorgt er dan voor dat je de sterren van hemel zingt.

Foto: House of Marqeez

Cultuurbroeinest

House of Marqeez is in 2019 uitgegroeid naar een cultuurbroeinest met ruim driehonderd leerlingen en negen docenten. We kunnen dus stellen dat Bergen op Zoom er in de afgelopen jaren een volwaardige school heeft bijgekregen. Waar de sterke groei aan te danken is? Bijna alle docenten werken naast de dansschool in het onderwijs of studeren binnenkort af als docent. Naast recreatie en prestatie, is de aanpak van de school dus educatief. Een uitlaatklep voor de een, een kans om als mens te groeien voor een ander.

Een school voor iedereen

Houd je van dansen of zingen en wil je nog beter worden? Dan kan je, ongeacht je leeftijd, bij House of Marqeez terecht. Zo is de school laagdrempelig en open voor iedereen die drie jaar en ouder is. De gedrevenheid en de liefde voor de dans van de ‘scholieren’ heeft resultaat. Niet alleen halen de leerlingen of grote schaal nationale en internationale prijzen binnen, er is ook een ware familie ontstaan die zelfs buiten de Bergse stadsgrenzen is opgemerkt. Zo komen de leden niet alleen uit Bergen op Zoom, maar zelfs uit Roosendaal, Breda, Goes en Antwerpen!

House of Marqeez - Volkan Tasdan
V.l.n.r. docente Kyra, nieuw talent uit Goes Yasmine, docente Ylin en Volkan. Foto: House of Marqeez

Muziek en theater

Dacht je dat dit alles al was? Absoluut niet. Een van de docenten, Ylin Fortuijn, wil dat jongeren zich verder ontwikkelen op het gebied van kunst en cultuur. En hoe kan dat beter met muziek en theater. “Verschillende docenten muziek en theater hebben aangeklopt om volgend jaar bij ons les te geven”, vertelt Ylin. “Dus naast zang en dans komt daar dus misschien muziek en theater bij.” Wij zijn in ieder geval benieuwd!

Kunstacademie

Beetje bij beetje kan je House of Marqeez daardoor vergelijken met een soort van kunstacademie. Voor welke stroming je ook komt en welke veranderingen er binnen de school ook plaatsvinden, volgens Volkan Tasdan is het belangrijk om de basis van House of Marqeez nooit te vergeten. “De school wordt gestuurd door een eigen filosofie”, vertelt hij. “Peace (door kunst kan er nooit haat ontstaan), love (liefde voor kunst en je vrienden en familie), unity (kunst zorgt voor eenheid) en having fun (plezier is de kern van alle succes).

Gratis meedoen

Wil je dat zelf ervaren? Dat kan! Tussen 17 en 28 juni 2019 kan je namelijk gratis meedoen met alle lessen. Wil je meer info over de gratis lesweken? Stel je vragen door te mailen naar [email protected].

Lees meer:

Dansen House of Marqeez

18 jaar en al dansdocent: Kyra en Shannon flikken het

Wat deed jij toen je 18 jaar was? Waarschijnlijk gaf je geen dansles zoals Kyra Gorissen en Shannon ...
volkan tasdan

Volkan Tasdan opent nieuwe dansschool en wil terug naar de hiphop-filosofie

Een paar maanden geleden kondigde Volkan Tasdan zijn vertrek bij Boogie Down aan. Nu opent hij een n...
sharon house of marqeez

Dansles heeft het leven van Sharons zoon compleet veranderd

Elke moeder wil haar kind zien genieten. Maar wat doe je als precies jouw kind weinig zelfvertrouwen...

Meer over House of Marqeez ontdekken?

House of Marqeez dansscholen

Vandaag gesloten

Blokstallen 3, Bergen op Zoom

Bekijk meer:dansscholen

adv.