Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het Markiezenhof bezoeken: dit zijn de museumregels in het coronatijdperk

Door Joost Verdult 3 juni 2020

Langzaam maar zeker komt het ‘normale’ leven weer op gang. De cafeetjes zijn weer open, je kan naar je lievelingsrestaurant en baantjes trekken in het zwembad is ook mogelijk. Maar wist je dat ook het Markiezenhof weer te bezoeken is? Dit zijn de coronamaatregelen die in het museum gelden.

Mocht je het Markiezenhof willen bezoeken: ook op deze plek in Bergen op Zoom worden de maatregelen en adviezen van het RIVM overgenomen. Sinds maandag 1 juni om klokslag 12.00 uur zijn alle schilderijen, de miniatuur draaimolens op de kermisafdeling en oude potten van Bergse pottenbakkers weer te bewonderen.

Koop je kaartje van tevoren

Net zoals een tafeltje in het restaurant, ‘reserveer’ je bij het Markiezenhof een plekje door online je kaartje te kopen. Het museum vraagt je om minimaal een kwartier en maximaal een half uur voor de tijd dat je geboekt hebt aanwezig te zijn. Naast dat je op tijd moet zijn, is het dus belangrijk om online je tickets te boeken. De komende tijd is het nog niet mogelijk om op de bonnefooi het Markiezenhof te bezoeken. Goed om te weten: kinderen tot en met vijf jaar mogen gratis naar binnen, maar hebben wel een e-ticket nodig.

Tijdsloten

Heb je eenmaal een kaartje in je bezit, dan mag je maximaal twee uur in het museum blijven. Dit omdat het Markiezenhof werkt met tijdsloten van twee uur. Van dinsdag tot en met zondag is het stadspaleis van 11.00 tot 17.00 uur open, waardoor de kans groot is dat je het museum gewoon kan bezoeken.

Met wie je het museum bezoekt

Het is alleen toegestaan om met meer dan 1 persoon naar het museum te komen als er sprake is van een gezelschap. Onder het begrip gezelschap ziet het museum mensen die een gezamenlijk huishouden hebben of een sociale eenheid vormen. Denk hierbij aan een gezin, partners of huisgenoten. Je kan maximaal 6 tickets per boeking reserveren.

Geen foto’s en video’s

Zet je normaal gesproken heel je Instagram- of Facebookpagina vol met van alles en nog wat? Dat feestje gaat bij het Markiezenhof de komende tijd niet op. Het is namelijk even niet toegestaan om foto’s en video’s te maken. Om de anderhalvemeterregel en de doorstroming van het museum zo goed mogelijk te houden, heeft het Markiezenhof deze regel ingevoerd.

Overige maatregelen

Ga je naar het Markiezenhof, dan is het goed om ook van de volgende punten op de hoogte te zijn:

  • Er is geen garderobe. Daarnaast mogen rugzakken en boodschappentassen het museum niet in.
  • Regent het? Je paraplu kan je gewoon kwijt in de paraplubak.
  • Het liefst hebben ze bij het museum dat je met de pin of contactloos betaalt. Als het niet anders kan, kan je ook met briefgeld en munten betalen.
  • Op verschillende plekken in het museum staan punten met desinfecterende gel.
  • In het museum (bovenverdieping) mogen zeventig personen aanwezig zijn. Tel je daar de benedenverdieping bij op, dan gaat het om honderd mensen.

Meer over Het Markiezenhof ontdekken?

Het Markiezenhof musea

Gesloten11:00 - 17:00

Steenbergsestraat 8, Bergen op Zoom

Bekijk meer:musea

Lees meer:

Mysterie: waarom heet Jan metten Lippen zo?

Het Markiezenhof wordt ieder jaar in mei omgebouwd tot het culinair festival ProefMei. Dit stadspale...
markiezenhof steenbergsestraat

Hoffelijk terugblikken: zo zag het Markiezenhof er vroeger uit

Een van de monumentale schatten die ons stad rijk is, staat aan de Steenbergsestraat. Het Markiezenh...
beeldentuin standbeeld markiezenhof Anthonis (Antoon) Keldermans en zijn jonge zoon Rombout II

Mysterie: wie zijn die twee personen in de beeldentuin van het Markiezenhof?

In de beeldentuin van het Markiezenhof staan - zoals de naam al zegt - verschillende beelden op hun ...

Meer over

Corona Doen

adv.