Help jij mee? Nog handjes gezocht voor de soepbakfiets

Door Irma van Schaijk 14 januari 2019

We meldden vorige week dat Wim Ligtenberg met een bakfiets soep wil gaan uitdelen aan daklozen. Sinds dat artikel is er veel gebeurd, maar er zijn nog steeds helpende handjes nodig.

Bergen op Zoom laat zich van haar beste kant zien. Na het artikel op indebuurt heeft de gemeente Bergen op Zoom subsidie toegezegd, is er een bakfiets, een professionele keuken en zo’n acht vrijwilligers. Uiteraard zijn Wim en Yeri Goossens, die samen dit project opzetten, daar heel blij mee. Maar er is nog meer nodig! Dit wordt nog gezocht:

Vrijwilligers

Wim schat dat hij ongeveer 19 vrijwilligers nodig heeft. Mensen die de ingrediënten willen ophalen, die de soep bereiden en die de soep uitdelen. Het gaat hierbij alleen om de koudste maanden van het jaar, dus tot begin of eind maart (afhankelijk van het weer). Voorlopig alleen op dinsdag en donderdag, maar als het kan wordt dit uitgebreid naar een dagelijkse service.

Persoonlijke hygiëne

Het gaat bij dit project niet alléén om warme soep. “Ook een praatje is belangrijk”, zegt Wim. “Als een mens behandeld worden. Daarbij is ook persoonlijke hygiëne heel belangrijk. Dus als er kappers zijn, schoonheidsspecialisten, sauna-eigenaren, iedereen die kan en wil helpen is welkom.”

Basisscholen

Hoe mooi is het als kinderen hun steentje bij kunnen dragen aan dit sociale project? Daarom zou Wim graag in contact komen met basisscholen die hun leerlingen uit groep 8 hieraan deel willen laten nemen.

Geef je op

Wim en Yeri willen het liefst zo snel mogelijk beginnen. Wil jij ook een handje helpen? Neem dan snel contact op. Je kunt de initiatiefnemers mailen of contact opnemen via Facebook.

Lees ook:

Wim gaat met een bakfiets soep brengen bij daklozen in Bergen op Zoom

Kijk, dit vinden we nou een mooi initiatief: Wim Ligtenberg wil met een bakfiets soep gaan brengen b...
schaatsen plaat

Haal je schaatsen maar vast uit het vet: het gaat flink vriezen in Bergen op Zoom

Brr, het lijkt er op dat binnenkort héél erg koud wordt. Rond 21 januari gaat het vriezen en dat kan...

Meer over

Bergenaren Doen

adv.