Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendtips in Bergen op Zoom: herfstwandeling tot muziekoptredens

Door Emilie Klasen 7 november 2019

Wat ons betreft vliegt de werkweek voorbij. En dat betekent: bijna vrij! Deze vrijdag tot en met zondag is er weer genoeg te doen in Bergen op Zoom. We zetten de weekendtips (plus een extra tip voor volgende week) voor je op een rijtje. Zit er iets tussen?

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Red Jackets

redjackets
Foto: Cor Dekker

Wat vliegt de tijd! Jazzband Red Jackets bestaat alweer tien jaar. Daarom viert de band dit met een spetterende muzikale avond op zaterdag 9 november in café Krijnen. Deze avond is ook een benefietavond voor Stichting Meer Mens met Muziek, de stichting ‘van’ Maarten Stalpers. Zo wordt er een veiling voor dit goede doel gehouden (met bijzondere, eigenaardige of typische items van onder andere Bergse straatorkesten). Vanaf 20.00 uur ben je van harte welkom en entree is gratis.

Uitreiking Tamoil Cultuurprijs

elly kellner
Foto: Ann Beckers

Singer-songwriter Elly Kellner heeft dit jaar de Tamoil Cultuurprijs voor Kunsten en Letteren gewonnen. De prijs wordt op zaterdag om 11.30 uur uitgereikt in de Hofzaal van het Markiezenhof. En jij bent van harte welkom. Het gaat goed met Elly’s muziek, zo vertrekt ze zondagavond voor een optreden in Zwitserland en de week erop speelt ze in de semi-finale van de Europese wedstrijd Tour Music Fest in Biasca. We spraken Elly onlangs nog over haar muziek en meer:

elly kellner

Singer-songwriter Elly maakt gelaagde muziek: ‘Ik wil laten zien dat niemand alleen is’

Singer-songwriter Elly Kellner maakt al muziek sinds haar jeugd. In eerste instantie om de liedjes v...

Gipsy muziek

basily weekendtips
Foto: Podium Kloosterhof

Zin in een avond vol traditionele en Spaanse zigeunerinvloeden met warme klanken van violen, gitaren en de cymbaal? Dan moet je zaterdag in Podium Kloosterhof (in de buurt van Bergen op Zoom) zijn. Hier treedt de Basily Gipsy Band om 20.15 uur op. In de voorstelling ‘Het verborgen land van de zigeuners’ maak je kennis met diverse muziekgenres én met de geschiedenis en cultuur van zigeuners. Even wat praktische informatie: de entree is 19 euro (inclusief drankje) en kaarten koop je op de website.

Optreden Nona in de Waterput

Nona - persfoto 2 Rein Kooyman uittip bergen op zoom
Foto: Rein Kooyman

Houd zaterdagmiddag maar vrij. Dan komt de Brabantse zangeres Nona langs bij De Waterput om jou kennis te laten maken met haar nieuwe album. Dit weekend laat de artiest aan het Bergse publiek horen op welke manier zij haar debuutplaat heeft ingestoken. Met een sound à la Amy Winehouse en een samenwerking met bekende producers zoals Chris Soper en Jesse Singer, alias LikeMinds (bekend van onder andere John Legend), staat de Brabantse op het knusse podium van de bekendste platenzaak in Bergen op Zoom.

Sound of Bee-o-Zee

les-vedettes-bergen-op-zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Richard Binkhuizen, a.k.a. Snor a.k.a. dj Sjoerd Rikkers draait zaterdagavond vanaf 22.00 uur een selectie uit zijn collectie in Les Vedettes. Een dansbare avond gegarandeerd! Over de dj: eind jaren 70, begin jaren 80 was dj Sjoerd Rikkers dé recordpusher van Bergen op Zoom en omstreken. Zo ging hij met zijn verzameling 12-inches langs verschillende disco’s in de stad!

Open dag Fokus

fokus weekendtips
Foto: Fokus

Aan de Binnenschelde liggen dertien Fokuswoningen. Fokus zorgt ervoor dat mensen met een zwaardere fysieke beperking toch zelfstandig in een aangepast huis en met begeleiding kunnen wonen. Op zaterdag 9 november open dag op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur kan je vrij inlopen om een woning te bezoeken en te praten met medewerkers en cliënten. Ze zien je graag op zaterdag aan de Princesseplaat 74.

Herfstwandeling

paddenstoel
Foto: Jurgen Kwisthout

De planten, bomen en struiken maken zich op voor de koudere periode die is aangebroken. En dat betekent dus dat er in de natuur weer allerlei kleuren te zien zijn: van geel tot roestbruin. Om optimaal te genieten van herfstkleuren, is er op zondag 10 november een herfstwandeling bij Landgoed De Hertgang in Halsteren. Het landgoed is om 14.00 uur geopend en dan start ook de rondleiding met gids. Voor de wandeling betaal je vier euro en dan krijg je ook een kopje koffie of thee voor.

Leutige tip voor na het weekend

11 ellef
Foto Albert Joossen

Oké, oké … deze activiteit valt niet in het weekend. Maar de allerleukste activiteit in Bergen op Zoom vindt natuurlijk maandag plaats: d’n Ellefde van d’n Ellefde. Deze avond mogen we ons weer eventjes onderdompelen in het warme bad dat we Vastenavend noemen. Dus, haal die bullen maar alvast van zolder en oefen nog eens de zevensprong! Wil je trouwens weten wie wat doet binnen de Stichting Vastenavend? Je leest het hier.

Lees meer:

Nona - persfoto 2 Rein Kooyman uittip bergen op zoom

Muzikale uittip: Nona in De Waterput

Wil je zaterdag een keer wat anders doen dan klaverjassen of de kozijnen schuren? Dan hebben we een ...
Lamb Weston/Meijer quote500 bergen op zoom

Deze Quote500 miljonairs hebben een bedrijf in Bergen op Zoom

Wat zou jij kopen als alle cijfers van je lot uit de loterij kloppen? We dromen allemaal wel eens ov...
groepsactiviteiten bergen op zoom hooikoorts Bos natuur groen bomen bos bergen op zoom

3 x de mooiste wandelroutes in het bos van Bergen op Zoom

Het bos van Bergen op Zoom is een ideale plek om even dat momentje voor jezelf te pakken. Zeker wann...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.