In dit café wordt pas echt slap g’ouw’oerd

Door Irma van Schaijk 5 december 2018

Wa doe t’er op? Er wordt voor de derde keer een echt West-Brabants Dialectcafé gehouden. Draai jij je hand niet om voor ons mooie Bergse taaltje? Dan is dit echt iets voor jou. Da motte mar doen dan!


Dialectgenootschap de Berregse Kamer en heemkundekringen Het Zuidkwartier, Halchterth en de Steenen Kamer organiseren samen, voor de derde keer, het West-Brabants Dialectcafé. Na Halsteren en Ossendrecht vindt het dit keer plaats in Bergen op Zoom. Het dialectcafé is op donderdag 13 december in Vestzaktheater Het Zwijnshoofd. Het begint om 19.30 uur.

Een mooie avond

Nu eens geen dictee, geen spellingsstruikelblokken, maar luisteren naar waargebeurde of verzonnen verhalen, leuke of verstilde gedichten en oude of nieuwe liedjes verteld, voorgedragen en gezongen door dialectsprekers uit heel West-Brabant.

Voordragen of luisteren

Het publiek bepaalt hoe de avond eruit komt te zien. Iedereen die een leuk verhaal, gedicht of liedje wil voordragen in het dialect, wordt uitgenodigd dat te komen doen. Maar je bent ook welkom om gewoon te komen luisteren. De toegang is gratis en je krijgt een kop koffie of thee bij. Wil je wel iets voordragen, dan kun je je opgeven bij De Berregse Kamer.

Lees ook:

bergs diktee

Voor alle Bergenaren en niet-Bergenaren: een lesje Berregs

De Berregse Kamer houdt woensdag 24 januari het Gròòt Berregs Diktee. Doe jij ook mee? Dan bereiden ...
stadswandeling-bergen-op-zoom-stichting-stb-5

Wa zeede gij? 9 x antwoord geven op z’n Bergs

Bergenaren hebben zo hun eigen – soms subtiele, vaak hilarische – manier om te laten weten dat ze er...

Meer over

Doen Getipt

adv.