Heroes for Heroes op een nieuwe locatie en met een bijzondere presentator

Door Irma van Schaijk 21 maart 2019

Heroes for Heroes organiseert op zaterdag 30 maart weer de jaarlijkse cycling marathon in Bergen op Zoom. Tijdens de spinning marathon stapt jong en oud op de fiets om  zoveel mogelijk geld ophalen voor landelijke en regionale goede doelen die de strijd tegen kanker aangaan.

Heroes for Heroes is toe aan de achtste editie en dit keer fietsen de deelnemende Heroes zich in het zweet op een nieuwe locatie: in het Cultuurgebouw van ’t Rijks.

De presentator

Jong en oud fietsen als ware Heroes om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen en ‘alles te geven’ voor alle Heroes die het gevecht tegen kanker zijn aangegaan, aangaan en nog aangaan. Creatieveling Merijn Oerlemans is de presentator van de dag. Vol enthousiasme gaat hij ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk meters worden afgelegd.

Goede doelen

De fietsende Heroes geven fysiek alles tijdens de indoor cycling marathon en dit geldt ook voor de faciliterende bedrijven, organisaties en vrijwilligers die zich grotendeels belangeloos inzetten voor het goede doel. De opbrengsten gaan dit jaar naar de volgende aan de ziekte kanker gelieerde goede doelen: Roparun, Stiching Ankie, Hospice De Markies en Vrienden van Amphia.

Programma

Vanaf 10.30 uur start het kids programma, waarbij in twee rondes gestreden wordt voor het team met de hoogste opbrengst. Ook middelbare scholen sprinten dit jaar mee. Tussen 12.00 en 19.00 uur is de cycling marathon voor volwassenen, waarbij elk uur onder leiding van een instructeur en opzwepende muziek wordt gefietst. Net als de vorige edities zijn de voorste rijen gereserveerd voor Heroes die de hele marathon, zeven uur lang, fietsen voor het goede doel. We zijn erg benieuwd hoeveel van deze Heroes we dit jaar mogen verwachten!

Heroes lounge

De fietsende Heroes zijn geen Heroes zonder supporters. Dus ook die zijn van harte welkom om de fietsers, jong en oud, te komen aanmoedigen. Na een sportieve dag kunnen de Heroes uitblazen en napraten in de Heroes Lounge. Onder het genot van een hapje en een drankje zorgt DJ Kimo voor een muzikale noot.

Samen beleven en alles geven

De intensieve, uitputtende indoor cycling marathon symboliseert voor Heroes for Heroes het gevecht dat kankerpatiënten vaak dagelijks en maandenlang leveren in de strijd voor leven of dood. In de sport zijn er veel sporters die maandenlang alles geven en alles opzij zetten om de finish te halen, maar ondanks al die inspanningen de finish nooit halen. Helaas geldt dit ook voor velen die, ondanks hun zware gevecht en opofferingen, de strijd tegen kanker niet kunnen winnen. Dat is wat Heroes for Heroes inspireert, motiveert en waar we tijdens het evenement bij willen stilstaan.
Meer informatie en hoe je kunt inschrijven lees je op: www.heroesforheroes.nl.

Lees ook:

koffiekar

Nieuw: deze Bergse koffiebar is voortaan te zien op evenementen

Paul Peeman staat in Bergen op Zoom bekend als 't Fietsboerke, omdat hij werkt als mobiele fietsenma...
bravis-ziekenhuis-bergen-op-zoom bravis ziekenhuis

Op deze plek staat Bravis in de Ziekenhuis Top 100

Het Bravis Ziekenhuis (Bergen op Zoom en Roosendaal) staat op nummer 30 in de vijftiende editie van ...

Meer over

Doen Getipt

adv.