Ga jij op in de massa of blijf jij je eigen ik? Ontdek het hier

Door Natascha Droste 14 november 2017

In één seconde heb je een beeld van iemand op straat gevormd. Dat is vaak gebaseerd op uiterlijk. Toch zien we in een massa dat eigenlijk iedereen hetzelfde is. Maar hoe sta jij in die grijze massa? Dat ontdek je tijdens deze expositie. 

In Galerie Arsis kun je deze maand een kijkje nemen bij de expositie Installatie AAN / UIT. Ward Warmoeskerken en Irene Weug hebben beiden een passie voor kleding en dat komt terug in deze expositie. Je kan er zelf ook een rol spelen, dus het is de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

AAN en UIT

Beide kunstenaars laten de rol van kleding in de maatschappij op een andere manier zien. Ward exposeert voor het AAN gedeelte en Irene voor het UIT gedeelte: “We willen vooral laten zien wat kleding met de mens doet. Iedere dag hebben we een ritme met het aan- en uitdoen van kleding. Hierin heb ik me vooral gefocust op het ‘uitkleden’ door uitgeknipte kostuums te maken. Ik werk heel graag met lijnen en dat kan ik hierdoor heel goed laten zien”, vertelt Irene.

ga-jij-op-in-de-massa

ga-jij-op-in-de-massa

In de grijze massa

Ward heeft een kleurrijke collectie gemaakt: “De pauwenveren verbeelden de ogen en er zijn lijnen gespannen om het moment dat je iemand ziet te verbeelden. De grijze massa heb ik hier kleurrijk gemaakt, waardoor het extra opvalt hoe je er zelf tussen staat. Hier kunnen mensen ontdekken hoe ze zich voelen tussen de massa. Zou je meegaan met de massa en ook zo’n jurkje aantrekken? Of ben jij gelukkig in de kleding die je draagt?” Ontdek het tijdens deze expositie. Maak een foto van jezelf ‘in de massa’ en vraag het jezelf eens af! Erg leuk om te doen. Wij deden het zelf ook…

ga-jij-op-in-de-massa

ga-jij-op-in-de-massa

ga-jij-op-in-de-massa

ga-jij-op-in-de-massa

De expositie is van 3 t/m 26 november in Galerie Arsis, Sint-Annastraat 10. Iedere vrijdag, zaterdag en tijdens koopzondagen van 12.00 tot 17.00 uur.

Meer over

Doen Winkelen