Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit wil je niet missen! 5 x te beleven tijdens JazzBoZ

Door Emilie Klasen 12 juni 2019

Vrijdag 14 juni, zaterdag 15 juni en zondag 16 juni is het weer zover: JazzBoZ. Een heel weekend lang genieten van jazzmuziek, fijne artiesten, gave activiteiten, drankjes doen en nog zoveel meer. En geloof ons: deze editie staat er enorm veel tofs op de planning. We zetten alle highlights voor je op een rijtje! 

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Jazz en Route

jazz-bergen-op-zoom-1
Foto: Gavin Browne

Wat krijg je als je jazz mixt met een kroegentocht? Jazz en Route. Op vrijdagavond 14 juni spelen er in diverse cafés allerlei muzikale acts. En als we zeggen allerlei muzikale acts, dan bedoelen we ook allerlei muzikale acts. Denk aan intieme optredens, vrolijke jazzbands, maar ook grotere namen zoals Hans Dulfer zijn deze vrijdag aanwezig. Het volledige Jazz en Route programma vind je hier.

Street Parade en Jazzborrel

jazz
Foto: Facebook JazzBoZ

Je begint zaterdag 15 juni met de inmiddels beroemde Street Parade. Deze fijne, muzikale parade start om 14.00 uur en trekt door heel de binnenstad. Zeven straatorkesten verblijden jou deze middag met vrolijke deuntjes! Om 15.00 uur is het tijd voor de allergrootste Jazzborrel van Nederland, als we de website van JazzBoZ mogen geloven. Dat belooft veel goeds. De borrel vindt plaats midden op de Grote Markt. Geniet van straatjazz, fantastische ambiance én van lekkere bittergarnituur.

Wegzwijmelen bij Typhoon en swingen bij Berget Lewis

typhoon
Rapper Typhoon. Foto: ANP KIPPA/Vincent Jannink

En dan *tromgeroffel* begint er om 20.30 uur een te gek optreden van niemand minder dan rapper Typhoon. Om een beeld te schetsen: akoestische set, Franse Tuin van het Markiezenhof, intiem, fijne hits. Maar let op: er worden 600 personen toegelaten in de Franse Tuin. Geen plek meer bij Typhoon? Op de Grote Markt begint soulzangeres Berget Lewis om 21.15 uur met een spetterend optreden. Dansen gegarandeerd! Natuurlijk is er nog veel meer te beleven. Het zaterdagprogramma vind je hier.

Platenbeurs en wakker worden met zangeres Do

zangeres do
Zangeres Do. Bron: ANP Kippa/Levin den Boer

Easy like sundaymorning! Zondag 16 juni begin jij je dag goed met een optreden van zangeres Do in de Sint-Gertrudiskerk. Samen met E.B.J.S.O. Brandaris maakt ze er vanaf 12.00 uur een feestje van. Daarnaast is er nog genoeg te doen. Leef je bijvoorbeeld uit bij de grote platenbeurs in de binnenplaats van het Markiezenhof. Hier is voor elke vinyl- en cd-lover wel iets te vinden! Lees hier meer over het zondagprogramma.

Wegzwijmelen bij Kris Berry

Op zondag 16 juni raden we je aan om om 16.00 uur op het Beursplein te staan. Dan begint de ongelooflijk getalenteerde singer-songwriter Kris Berry namelijk met optreden. Een mix van soul, hiphop en gospel. Het is dan ook niet voor niets dat de Nederlandse zangeres in 2011 werd uitgeroepen tot Radio 6 ‘soul & jazz’ talent!

Lees ook:

Mom's Kitchen Jazzband

Even voorstellen: dit is de nieuwe Bergse jazzband

Ieder jaar is het opnieuw een feestje met jazzweekend. Een hoop Bergse jazzbands zorgen voor gezelli...
jazz-bergen-op-zoom-2

Jazzsaxofonist Rob: ‘Om samen te spelen heb je niks nodig, dat is de kracht van muziek’

Met het Bergse jazzweekend voor de boeg, spraken wij met een echte jazzmuzikant. Misschien heb je Ro...
jazzboz bergen op zoom

Zo gaat JazzBoZ op zoek naar nieuw talent

JazzBoZ heeft wel een heel bijzonder nieuwtje: de organisatie gaat samenwerken met het Koninklijk Co...
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.