Het Op de T-Festival komt er weer aan en brengt je deze bands

Door Irma van Schaijk 21 maart 2018

We kijken er al naar uit: het Op de T-Festival op Hemelvaartsdag. Dit jaar wordt dat op 10 mei alweer voor de achtste keer gehouden op het Wilhelminaveld. Met diverse bands, een festivalmarkt en een kinderhoek voor de kleine festivalganger.

Een festival voor jong en oud, dat is Op De T Festival! Vanaf 12.30 uur kan je terecht op het Wilhelminaveld. Dit jaar start het festival met een optreden van de band Hippe Gasten. Deze band is voor iedereen, maar vooral voor de jonge concertganger. Herkenbare, makkelijk mee te zingen liedjes die ook voor oude jongeren leuk zijn. Hippe Gasten wordt opgevolgd door optredens van onder andere Afrikaans geïnspireerde pop en jazz van Papa Goni, pop van lokale band The Havanas, soul en jazz van Sven Hammond en rock en soul geïnspireerde muziek van gelegenheidsband Flat Funk Rock Out. Dit laatste is de in Bergen op Zoom bekende band Flat Out, maar dan aangevuld met zangers Johannes Papilaja en Stan Verbraak.

Festivalmarkt

Naast veel muziek is er bij Op De T ook een festivalmarkt. Hier worden diverse, voornamelijk vintage en handgemaakte, producten door lokale ondernemers aangeboden. In de aparte kinderhoek kunnen kinderen zich helemaal uitleven in de diverse activiteiten die er georganiseerd worden. Wanneer ze aan alle activiteiten deelnemen kunnen ze zelfs een heus diploma behalen!

Milieuvriendelijk

Bij het organiseren van het Op De T Festival wordt er naar gestreefd om het festival zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Zo wordt het afval gescheiden ingezameld, zijn de drinkbekers van afbreekbaar materiaal gemaakt en wordt de bezoekers aangeraden zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen. Het festival is gratis toegankelijk.

Help mee!

Het Op De T-Festival wordt jaarlijks door Poppodium Gebouw-T georganiseerd en kan niet plaats vinden zonder de inzet van tientallen vrijwilligers. Het festival is dan ook altijd op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen achter de bar of bij de op- of afbouw van het festivalterrein. Meer informatie hierover is te vinden op de website van het festival: www.opde-t.nl.

Lees ook:

Foodstoet evenementen

Deze evenementen in 2018 wil je niet missen!

Ben je je zomervakantie al aan het plannen? Dan is dit een handig lijstje. Want tijdens deze eveneme...

Meer over

Doen Getipt

adv.