Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

December is aangebroken: dit staat er deze maand in Bergen op Zoom op de agenda

Door Emilie Klasen 2 december 2019

Dat ging snel! Zo zitten we opeens in de laatste maand van 2019: december. Deze maand staat er weer van alles te gebeuren. Denk aan Sinterklaas, Kerstmis, oudjaarsdag … maar er staat nog veeeeel meer op de agenda. We zetten alle uittips van december in Bergen op Zoom voor je op een rij.

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Kerst op de Kaai

foodstoet kerst op de kaai
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Het lekkerst wat je kan doen wanneer de temperatuur daalt? Eten en drinken natuurlijk, zo kom je makkelijker de donkere dagen door. Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 december wordt De Foodstoet – Kerst op de Kaai gehouden. Met foodtrucks, food-entertainment en live-muziek proef je de kerstsferen op het foodtruckfestival nóg beter. Vorig jaar was het ook hartstikke gezellig en dat legde gastfotograaf Micky vast:

foodstoet kerst op de kaai

Hebben we jou gespot op de Foodstoet Kerst op de Kaai?

Het was een supergezellige Foodstoet Kerst op de Kaai dit weekend! Met warme vuurtjes, heerlijk eten...

3FM The Lifeline

Bergen op Zoom Serious Request
Vorig jaar werd er tijdens Serious Request ruim 1,3 miljoen euro opgehaald. Foto: ANP Kippa/Robin Utrecht

De NPO 3FM dj’s komen tijdens Serious Request naar Bergen op Zoom. Tijdens The Lifeline lopen drie dj-teams van Goes naar Groningen om geld op te halen zodat er een vuist gemaakt kan worden tegen mensenhandel. Op donderdag 19 december loopt een van de drie groepen dj’s van de Oesterdam naar Bergen op Zoom. Zij vertrekken om 2.00 uur in Zeeland, om via Woensdrecht in Bergen op Zoom uit te komen. De vierde etappe wordt gelopen door een andere groep en start op donderdag 19 december om 8.00 uur vanuit Bergen op Zoom. Moedig jij ze aan?

Bergs Winterparadijs

schaatsen tilburg heuvel tilburgs winterparadijs
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Schaatsen aan en gaan! Het Bergs Winterparadijs staat weer op de Grote Markt. Tot met zondag 5 januari 2020 brengt dit paradijs weer de schaatsbaan en het Wintercafé met zich mee. Hier kan je lekker schaatsen, maar ook terecht een warme chocomelk met slagroom (of een glaasje glühwein) in het Wintercafé.

Santarun

bergse santarun
Foto: Micky Lint
Denk je aan december in Bergen op Zoom, dan denk je natuurlijk aan de Santarun. De kerstloop start zaterdag 21 december op de Grote Markt bij de kerstijsbaan en de route is zo’n drie kilometer. Onderweg krijgen de deelnemers een hapje, drankje en kunnen genieten van muziek. De dag wordt afgesloten met een Après-ski feest. Extra mooi: de opbrengsten gaan naar het goede doel. Check alle info in onze agenda.

Herderstocht

herderstocht
Foto: VVV Brabantse Wal

Op dinsdag 24 december, op kerstavond, vindt de Herderstocht weer plaats op Landgoed Lievensberg in Bergen op Zoom. De wandeling in het bos komt uit bij de kerststal waar Maria, kindeke Jezus en Jozef aanwezig zijn. Hier worden liedjes gezongen, worden toespraken gehouden en kan de kerststal van dicht bij bekeken worden. Alle info vind je hier.

Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie, gave en leuke dingen te beleven in december! Bekijk onze agenda voor een uitgebreid overzicht van alle activiteiten in de stad.

Lees ook:

winactie winnen indebuurt bergen op zoom

Nieuwe winactie indebuurt: gratis borrelen en dineren ligt voor jou binnen handbereik

De winnaar van de vorige actie heeft waarschijnlijk nog maar net zijn speciaalbiertje en hamburger a...
vuilnis feestdagen bergen op zoom container

Feestdagen in aantocht: op deze dagen komt de vuilniswagen wél langs jouw huis

Tijdens de decembermaanden loopt alles net wat anders dan je gewend bent. Er zijn opeens extra koopz...
Mies en Koos van MeesterMaker

Koos en Mies hebben bijzonder werk: ‘We bouwden een vliegtuig om tot bed & breakfast’

Een eigenzinnige meubelmakerij met oog voor detail, dat is hoe Koos en Mies van MeesterMaker hun bed...
Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.