Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bierliefhebbers opgelet! Hier leer je alles over de Bergse bierbrouwgeschiedenis

Door Emilie Klasen 17 juli 2019

Lust jij wel een biertje of twee (drie, vier, vijf)? Of ben jij iedere avond in je kelder te vinden met je eigen bierbrouwkit? Dan hebben we iets leuks voor jou. Tijdens de Krabbenfoor vinden namelijk historische bierwandelingen plaats in Bergen op Zoom. 

Bierwandelingen in Bergen op Zoom

Tell me more, tell me more. Voor de 55e editie van de Krabbenfoor hebben de stadsgidsen van Bergen op Zoom en de organisatie van de Krabbenfoor de handen ineen geslagen en iets unieks bedacht. Op donderdag 25 juli t/m zondag 28 juli vinden er twee wandelingen per dag plaats waar je letterlijk en figuurlijk de historie van het bierbrouwen in Bergen op Zoom proeft.

Bierwandeling past bij nieuwe versie Krabbenfoor

“Een wandeling door de historische Bergse binnenstad is één van de onderdelen van de vernieuwde versie van de Krabbenfoor,” vertelt Youri Roskam, één van de organisatoren van de Krabbenfoor. “Toen het idee ontstond om tijdens de Krabbenfoor een speciale wandeling te organiseren in samenwerking met de stadsgidsen van Bergen op Zoom, was iedereen gelijk enthousiast. Het is een mooie kans om de bezoekers van de stad, maar zeker ook de eigen inwoners, kennis te laten maken met de historie van de stad en het past bij de sfeer die we als evenement graag willen wegzetten.”

bier speciaalbier bierfestival pils
Foto: ANP/Lex van Lieshout

Wandeling in het kort

Wat kan je verwachten tijdens de bierwandeling? In anderhalf uur tijd kom je langs bierkelders en brouwerijen uit het verleden. Zo leer je onder andere waarom bier vroeger een eerste levensbehoefte was en krijg je meer info over de Bergse markiezen als bierbrouwers. Tijdens de route kom je in de kelders onder het pand De Blauwe Hand, waar eeuwenlang bier werd gebrouwen, maar hoor je ook het verhaal over brouwerij de Magdalene en brouwerij London. Natuurlijk wordt er tussendoor ook bier geproefd en mag een bezoek aan de nieuwste brouwerij van onze stad Sterck niet ontbreken. Klinkt goed toch?!

Scoor je kaartje

Wil je een kaartje scoren, dan moet je snel zijn. Op = op. Kaarten koop je bij de VVV en kosten tien euro per persoon. De wandelingen duren ongeveer anderhalf uur en starten elke dag om 13.00 uur en 15.00 uur. Meer informatie is te verkrijgen via de VVV of door te mailen naar [email protected].

Lees ook:

lenteweer help de horeca bergen op zoom speciaalbiertjes in bergen op zoom

Speciaalbiertjes drinken in Bergen op Zoom? Hier moet je zijn!

We begrijpen het goed als je weer aan het aftellen bent naar het weekend. Hebben jij en je vrienden ...
brouwerij Sterck

Brouwerij Sterck: ‘In het voorjaar kun je hier komen proeven’

Het is een nieuwe trend, overal zie je plaatselijke brouwerijtjes opduiken. Behalve in Bergen op Zoo...
draak

Deze terrasjes waren vroeger heel populair

Als we één gezamenlijke hobby hebben in Bergen, dan is het toch wel een terrasje pakken met onze vri...

adv.