Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bergse evenementen afgelast: deze activiteiten gaan niet door of worden verplaatst

Door Joost Verdult 24 maart 2020

Alle evenementen en samenkomsten in Bergen op Zoom worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan honderd personen. Deze maatregel is genomen om te voorkomen dat het coronavirus zich nog sneller verspreidt in Nederland. Dit betekent dat er heel veel Bergse evenementen worden afgelast of verplaatst. Welke het zijn? We zetten het voor je op een rijtje.

Voorjaarskermis

Het kermisseizoen wordt jaarlijks op de Kijk in de Pot afgetrapt. Doordat de maatregelen rond het coronavirus dit jaar zijn aangescherpt, gaat de voorjaarskermis van 10 tot en met 19 april 2020 helaas niet door.

Koningsdag

Geen oranje boven dit jaar. Van Koningsnacht tot de vrijmarkt: de verjaardag van onze koning wordt dit jaar niet in Bergen op Zoom gevierd.

(Tekst gaat verder onder de Facebookpost)

Brabantse Wal Festival

Het Brabantse Wal Festival zou dit jaar voor de tiende keer in Hoogerheide gehouden worden. Het festival wordt verplaatst naar april 2021.

90’s No Limits

Helaas geen tiende editie van 90’s No Limits op zaterdag 16 mei 2020. De organisatie laat weten dat het festival op de Boulevard verplaatst wordt naar zaterdag 26 september.

Op de T Festival

Normaal gesproken ga je tijdens Hemelvaart naar het Op de T Festival op het Wilhelminaveld. Door het coronavirus is dat dit jaar helaas niet mogelijk. Het festival op donderdag 21 mei (de tiende editie) gaat niet door. Op donderdag 13 mei 2021 wordt het festival dubbel zo hard gevierd.

Concours Hippique

Door het Concours Hippique dat eigenlijk eind mei op de planning stond, gaat ook een streep. Het paardensportevenement op de Kijk in de Pot wordt verplaatst naar 21 tot en met 24 mei 2021.

Restaurant op het Land

Het pop-up restaurant Restaurant op het Land gaat in mei en op de eerste dag van juni niet door. Er zijn plannen voor een mini-editie van Restaurant op het Land dat eventueel in augustus gehouden wordt.

Bergse Avondvierdaagse

Voor de 75ste keer zou begin juni de Bergse Avondvierdaagse worden gelopen. Door het coronavirus gaat ook dit evenement niet door. De jubileumeditie van het wandelfestijn wordt verplaatst naar dinsdag 1 tot en met vrijdag 4 juni 2021.

(Tekst loopt door onder de foto)

jazzboz rabo 2020
Foto: Jurgen Kwisthout

JazzBoz

JazzBoZ gaat op 5, 6 en 7 juni 2020 niet door. Eventueel gaan onderdeel van het jazzfestival op een later moment door. Denk daarbij aan de streetparade, de jazzkerkdienst of Jazz en Route, met live jazzmuziek in verschillende Bergse kroegen. Het complete festival staat voor 2021 op de planning.

Brabantse Wal Marathon

Het sportfestijn op zondag 7 juni gaat niet door. De tiende editie wordt vanwege het coronavirus afgelast. De Brabantse Wal Marathon wordt niet op een andere datum dit jaar gelopen. De volgende editie vindt plaats op zondag 6 juni 2021.

Missen we nog een evenement in dit overzicht? Laat het ons weten

  • Toegestane bestandstypen: gif, png, jpg, jpeg, pdf, doc, docx, xls, xlsx.
    Als je een bestand hebt ter ondersteuning kun je die hier uploaden.
  • Wie kunnen we bedanken?

  • Kunnen we je eventueel bellen voor meer informatie?
  • Door te klikken op Verstuur de tip ga je akkoord met de voorwaarden van indebuurt die gelden voor het insturen van tips en/of andere content.
    indebuurt, onderdeel van DPG Media, gebruikt uw persoonsgegevens ter verwerking van aangeleverde informatie, ter beantwoording van vragen, voor deelname aan acties en/ of inschrijving voor nieuwsbrieven. Meer informatie is te vinden in ons privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

adv.