Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

It giet oan: dit staat jou te wachten tijdens het Bergs Winterparadijs

Aangeboden door Stichting Winterevents en IJsbanen Nederland 26 november 2019

Het einde van het jaar heeft iets betoverends. Wanneer de dagen korter worden, ontsteken de sfeerlampjes en komt de kerstversiering tevoorschijn. Op dat moment weet je: het is weer tijd voor het Bergs Winterparadijs op de Grote Markt. Van vrijdag 29 november 2019 tot en met zondag 5 januari 2020 brengt dit paradijs weer de schaatsbaan en het Wintercafé met zich mee. Maar wat kunnen we van deze editie verwachten?

De eerste verrassing van het Bergs Winterparadijs is 700 m²: de schaatsbaan. Midden op deze rechthoekige ijsbaan komt een grote kerstboom te staan, waar de sportievelingen rond kunnen schaatsen. Wanneer je vingertoppen lichtelijk bevriezen omdat je al een halve dag op het ijs staat, kan je lekker opwarmen in het Wintercafé. Of het nu een warme chocomelk met slagroom of een glühwein is: in dit knusse Wintercafé warm je niet alleen op, ook de gezellige sfeer geeft je een warm gevoel.

Discoschaatsen

Het Bergs Winterparadijs is meer dan een schaatsbaan en een plek waar je een neutje drinkt. Op heel veel verschillende dagen tussen eind november en begin januari, is er van alles te beleven. Ben jij een dancing queen (of king) en houd je ook van schaatsen? Dan doe je dat toch lekker allebei tijdens de discoavonden op de vrijdagen. Vanaf 19.00 uur gaat het licht uit en de spot aan, zodat jij kan laten zien wat jij in huis hebt.

(Tekst loopt door onder de foto)

schaatsbaan bergen op zoom
Heerlijk even opwarmen in het Wintercafé. Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Nederlandse levenslied op zaterdag

Het hoogtepunt van je weekend, beleef je meestal op een zaterdag. En laat dat nu net de dag zijn dat het Bergs Winterparadijs dj’s van Bergse bodem en Nederlandstalige zangers uitnodigt in het Wintercafé. Van DJ Alex tot DJ Wouter Sep of DJ Henkie Hollywood en Quido de Graaf (stond in het voorprogramma van Tino Martin) tot René Bishop (The Voice Senior): ze leggen je met een Hollands tintje in de muzikale watten.

Bijkomen op zondag

Ben je op zaterdag iets te lang blijven hangen bij de avond van het levenslied? Op zondagmiddag kan je dan lekker bijkomen op de bank met een goede koffie, terwijl de heerlijke klanken van Barry White uit de speakers komen. Bestel een drankje, neem wat te knabbelen en geniet van het feit dat het nog steeds weekend is. Dankzij de zondag in het Wintercafé lijkt je vrije tweedaagse nóg langer te duren!

(Tekst loopt door onder de foto)

schaatsbaan bergen op zoom
Ook met je schaatsen aan kan je gewoon wat lekkers bestellen in het Wintercafé. Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Bekommeren om anderen

Veel mensen binden zonder probleem de schaatsen onder en sprinten het ijs op. Naast een keertje vallen, zal niets ze belemmeren. Toch is dat niet voor iedereen het geval. Daarom is de organisatie achter het Bergse Winterparadijs er ook voor de mensen die niet op eigen houtje naar het evenement op de Grote Markt kunnen komen. Denk aan een speciale senioren middag in samenwerking met Tante Louise, een avond het ijs op met mensen met een beperking of kinderen die het thuis niet breed hebben die dankzij Stichting Leergeld de Brabantse Wal tóch het ijs op kunnen.

Piet on ice

Heb je kinderen of moet je onverwachts op woensdag passen op je kleine neefje? Iedere woensdagmiddag trekken bekende figuren de schaatsen aan om rondjes rond de kerstboom te maken. Denk daarbij aan Mikey Mouse, Goofy of Donald Duck. En omdat op 4 december Sinterklaas nog in het land is, zijn het op die woensdag de Pieten die de ijzers onderbinden.

Hoge korting tijdens de opening

Het feit dat het Bergs Winterparadijs er weer is, is een feestje waard. Juist daarom heeft de organisatie besloten om tijdens de openingsdag op vrijdag 29 november 2019 maar liefst 50% korting te geven voor de schaatsfanaten. Wil je weten wat voor evenementen er nog meer georganiseerd worden? Je vindt het hier.

(Tekst loopt door onder de foto)

schaatsbaan bergen op zoom
Het Bergse Winterparadijs. Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Praktische informatie

Speciaal voor jou zetten we de praktische informatie duidelijk onder elkaar:

  • Een entreekaartje voor de schaatsbaan kost 5 euro. Je mag dan zo lang blijven als je zelf wilt.
  • Voor het huren van schaatsen betaal je 4 euro voor een hele dag.
  • Wil je een voordeelpakket aanschaffen om zo voordelig mogelijk te schaatsen, schaatsen te huren en wat te drinken? Hier vind je de pakketten.
  • De schaatsbaan is dagelijks geopend van 10.00 – 22.00 uur. De uitzonderingen zijn hier te vinden.
  • Het Wintercafé is iedere dag open van 10.00 – 23.00 uur en in weekend en feestdagen tot 0.00 uur.

Meer over Stichting Winterevents en IJsbanen Nederland ontdekken?

Stichting Winterevents en IJsbanen Nederland schaatsbanen

Postbus 664, Bergen op Zoom

Bekijk meer:schaatsbanen

Lees meer:

schaatsbaan bergen op zoom

Frank Vale en Jos Roels over het succes van de schaatsbaan

Een bomvolle tent met glühwein, leuke artiesten en de schaatsbaan. Dat is het Bergs Winterparadijs a...
kerstijsbaan

Kerstijsbaan wordt Bergs Winterparadijs met glazen dak

De Kerstijsbaan die jaarlijks op de Grote Markt staat, gaat er dit jaar heel anders uitzien, meldt B...
ijsbaan schaatsfoto's instagram

De leukste Instagram schaatsfoto’s en -filmpjes: hebben we jou gespot op de ijsbaan?

De Kerstijsbaan is dit jaar extra mooi. En er wordt ook goed gebruik van gemaakt! Wij zetten de leuk...

adv.