Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

6 x van deze bordspellen maak je in een handomdraai een Bergse versie

Door Emilie Klasen 29 oktober 2020

Begint de gedeeltelijke lockdown al te vervelen? Naast een beetje Netflix hier en daar, uitgebreid koken en de tuin winterproof maken kan je ook een bordspel spelen met je gezin of huisgenoten! Ga je voor dat laatste, dan hebben wij nog een paar leuke tips. Deze spelletjes zijn geschikt om een Bergse versie van te maken.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Wie is het?

Foto: indebuurt

Wie is het? is een leuk spelletje voor twee personen. Heb je toevallig twee van dit soort borden in de kast liggen? Dan maak je makkelijk een Bergse versie.

Zo maak je het Bergs

Zoals je ziet, zitten er 24 afbeeldingen in één spelbord. Dat betekent: 24 foto’s van Bergenaren! Print afbeeldingen uit van BB’ers (bekende Bergenaren), je sportmaatjes of je wijkgenoten en you’re good to go. Om je op weg te helpen, zetten we alvast een aantal namen voor je klaar. Het enige dat je nog hoeft te doen is de 24 foto’s drie keer (twee keer op het bord en een setje voor in de doos) uit te printen.

Suggesties voor de ‘kandidaten’:

  • Rico Verhoeven
  • Cornald Maas
  • Alex Hendrikx
  • Rinus Bennaars

Halli Galli

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door × Koopjesvanzus × (@koopjesvanzus) op

Ken je dit spelletje al? De bedoeling is dat je op de bel drukt wanneer vijf keer hetzelfde fruitsoort ‘op tafel’ ligt. Het komt neer op goed kijken, snel nadenken en dan als een malle op de bel rammen.

Zo maak je het Bergs

Hoe maak je dit nu Bergs? Heel simpel: vervang de fruitsoorten door Bergse gebouwen. Maak zelf kaartjes met bijvoorbeeld het Markiezenhof, het station of de Peperbus. Veel plezier enne… houd de bel heel!

30 Seconds

bergse 30 seconds
Afbeelding: indebuurt

30 Seconds is een razendpopulair bordspel waar zelfs de hardcore spelletjeshater van gaat glimmen. Het idee achter het spel is ontzettend simpel: je speelt in teams en binnen 30 seconden moet je – zoveel mogelijk maar het liefst vijf – begrippen uitleggen aan je teamgenoot, die op zijn beurt de begrippen moet raden.

Zo maak je het Bergs

Nu hebben wij een Bergse variant gemaakt van dit bordspel. Het enige wat je hoeft te doen, is de kaartjes met de Bergse begrippen te printen (met dank aan Stefan Konings). Maak je ze liever zelf? Dat kan ook. Sla dan dit kaartje op en print deze 25 keer.

Trivial Pursuit

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 🌿Thés désirs… (@thes_desirs) op

Dit bekende quizspel kan je ook in een Bergs jasje steken. Verzamel jij als eerste alle partjes?

Zo maak je het Bergs

Om van Trivial Pursuit een Bergse versie te maken, ben je wel eventjes bezig. Struin internet en boeken over onze stad af op zoek naar informatie die interessant is voor vragen.

Dit zijn de categorieën waarvoor je vragen kan bedenken:

  • Aardrijkskunde
  • Amusement
  • Geschiedenis
  • Kunst & literatuur
  • Wetenschap & natuur
  • Sport & ontspanning

Monopoly

Monopoly
Foto: indebuurt

Het officiële spel van Monopoly kent helemaal geen Bergse straten. Schandalig toch! Dat kan anders… Waarom dit trouwens zo is, dat lees je hier. Een aantal jaar geleden is er wel een Bergse variant van Monopoly verschenen, maar dit collector’s item is helaas niet meer zo makkelijk te vinden.

Zo maak je het Bergs

Ook dit vergt wat voorbereiding. Bedenk eerst welke straatnamen je wilt verwerken in je spel, zoals de Kerkstraat, de Mozartlaan of de Ansjovislaan. Vervolgens pas je deze namen aan in je originele Monopoly-spel: op het bord én op de kaartjes.

Scrabble

Scrabble
Foto: indebuurt

Tja, deze is niet zo moeilijk. Moet je alleen even de regels veranderen. Kan je namen van bekende Bergenaren leggen, van iconische gebouwen en misschien een Bergse uitspraak als ‘t Is ‘ier ’n ‘uis’ouwe van è’k me jouw dèèr‘. Have fun!

Lees ook:

Studio Quay

11 x powervrouwen met een eigen onderneming in Bergen op Zoom

Who run the world? Girls! Bergen op Zoom barst van de powervrouwen. Eerder schreven we er dit artike...
statietjalk bergse plaat

Kijken, kijken en misschien wel kopen! 7 x nieuwe koopwoningen in Bergen op Zoom

Ben jij al tijden het internet en de stad aan het afstruinen naar dé perfecte koopwoning? Wij helpen...
herfst halloween bos

Autumn vibes! 8 x mooie herfstfoto’s in Bergen op Zoom

De herfst is een prachtig seizoen om toffe plaatjes te schieten. Van paddenstoelen tot oranje, gele ...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.