5 x bijzondere wandelingen in Bergen op Zoom

Door Irma van Schaijk 12 maart 2018

Nu de lente er aan komt (jawel, echt waar) wil je weer naar buiten. De frisse buitenlucht opsnuiven, krokusjes spotten, een beetje conditie op doen. Daarom zochten wij vijf bijzondere wandelingen voor je op.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Sta eens stil bij een boom

bossen mattemburgh

Je loopt er langs, je ziet ze heus wel, maar denk je ook wel eens na over een boom? Die enorme reus die er misschien al decennia lang staat en van alles voorbij heeft zien komen… Deze wandeling geeft je een leuke route en veel informatie over de bomen en de monumentale gebouwen.
De wandeling is verkrijgbaar bij VVV Brabantse Wal voor € 2,00.

Van Beulestratje naar Kolepadje

Weet jij waar het Keuverrekesstratje is, of het Pielekeswater? Tijdens deze wandeling door het centrum van Bergen op Zoom kom je te weten waarom een straatnaam een bepaalde volksbijnaam heeft.
De wandeling is voor slechts € 0,50 te koop bij VVV Brabantse Wal.

Stadswandelingen

stadswandeling bergen op zoom

Ook al ben je nog zo Bergs, zeker weten dat er nog dingen zijn die jij niet weet over onze stad! Voor de stadswandelingen staan enthousiaste stadsgidsen voor je klaar om je de stad te laten zien. Ze vertellen je over de historie van de stad, de architectuur, monumenten en natuurlijk de anekdotes over Bergenaren en hun omgeving. Kijk voor de data op www.vvvbrabantsewal.nl

Blote Voetenpad

blote voeten
Foto: ANP

Vooral ook leuk als je kinderen hebt! Het Blote Voetenpad in de bossen op Landgoed Lievensberg is een bijzondere wandeling van 2,5 kilometer. En ja, die kun je op blote voeten afleggen! Je loopt door modder en over lekker zacht mos. Kijk hier voor meer informatie over deze bijzondere tocht.

Bij Fort de Roovere

pompejus
Foto: Annelies Haaksman-Voss

De laatste jaren is Fort de Roovere ontwikkeld tot een prachtig gebied, met als grote trekkers natuurlijk de Mozesbrug en de Pompejustoren. Kom hier eens wandelen en geniet van alles wat er te zien is. Kijk hier voor meer informatie.

Lees ook:

hardlooproutes-bergen-op-zoom

Hardlopers opgelet: met deze hardloopwedstrijden kan je meedoen!

Ren jij ook liever met een doel in het vooruitzicht? Dan hebben wij tips! Dit jaar staan er een hoop...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Sport