Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo zoet! Konijntje Bengel zoekt nieuwe plek om lekker rond te huppelen

Door Emilie Klasen 3 juni 2020

UPDATE: Bengel heeft een nieuw huisje gevonden.

In het asiel zitten veel dieren die wachten op een nieuw baasje. Zo ook hangoor konijn Bengel, een voedster geboren in 2015. Wat zou het leuk zijn als ze deze lente bij iemand thuis rond kan huppelen, in plaats van in het asiel. Ben jij haar nieuwe baasje?

Bengel is samen met haar zusje Pluisje binnengekomen bij het asiel. De kinderen in het vorige huis, hadden te weinig tijd voor de twee konijntjes. Pluisje en Bengel kunnen apart geplaatst worden, want ondanks dat ze thuis een grote kooi en een buitenren hadden, botste het soms wel eens tussen beide zusjes.

(Tekst loopt door onder de foto)

konijn bengel asiel arduin
Foto: Asiel Arduin

Nieuwsgierige Bengel

Bengel is een ontzettend lief en vrolijk konijntje, zij is tam en kan er echt van genieten om geaaid en geknuffeld te worden. Oppakken vindt ze minder leuk, maar ze komt wel graag gezellig naar je toe gehuppeld. Deze vriendelijke knapperd speelt graag met diverse konijnenspeelgoed. Ook is Bengel erg nieuwsgierig en ze huppelt graag rond om de boel te verkennen. Een echt lekkerbekje is ze ook, verschillende verse groenten gaan er altijd wel in. Wil je Bengel ontmoeten? Neem dan contact op met het asiel of bekijk alvast de video hieronder.

(Tekst loopt door onder de video)

Waar moet je op letten?

Nog wat praktische informatie vanuit het asiel over het houden van konijnen. Konijnen zijn groepsdieren, neem daarom het liefst twee dieren. Als je twee jonge konijnen neemt, is de kans groter dat ze het goed met elkaar kunnen vinden. Dat kan lastiger zijn met volwassen dieren. Daarnaast zijn twee konijnen uit hetzelfde nest de beste combinatie, omdat zij elkaar vanaf het begin kennen. Wil je toch graag een konijn aan jouw al aanwezige konijn koppelen, zorg er dan altijd voor dat je dit voor beide dieren op onbekend terrein doet.

Verschillen karakter

Een ram (mannelijk) en een voedster (vrouwelijk) hebben een verschillend karakter. Een voedster is vaak iets feller dan een ram. Wil je twee konijnen in hetzelfde konijnenhok? Kies dan voor een ram en een voedster, omdat twee konijnen van hetzelfde geslacht eerder met elkaar gaan vechten. Wil je geen nestje? Zorg dan wel dat je ze laat steriliseren of castreren.

Territorium

Wil je twee volwassen konijnen bij elkaar zetten? Zet ze dan niet ineens samen in één hok, maar laat ze in aparte hokken waarbij ze elkaar wel kunnen zien, maar niet aanraken zodat ze rustig aan elkaar kunnen wennen. Daarna laat je ze een paar keer kennismaken in een ren of op voor beide konijnen onbekend terrein. Het beste is als ze elkaar negeren en rustig op onderzoek uit gaan. Mocht het na verschillende kennismakingen nog steeds goed gaan, dan kan je ze samen in een hok plaatsen. Zorg ervoor dat het hok vooraf goed schoongemaakt is zodat geen van de konijnen het hok als zijn territorium beschouwt.

Lees ook:

c-cinema bioscoop coronamaatregelen bioscoop bergen op zoom

Zo zit dat vanaf 1 juni: dit zijn de coronamaatregelen voor de Bergse bioscoop

Beetje bij beetje lijkt het normale leven weer terug te komen. Vanaf 1 juni gaan de restaurants en c...
processierups bergen op zoom

Mysterie opgelost: zo ziet de eikenprocessievlinder eruit

We hoeven je waarschijnlijk niet meer te vertellen hoe de eikenprocessierups eruitziet. Grote kans d...
ouderen opa oma grootouders

Oproep: welke opa en oma verdienen het om in het zonnetje gezet te worden?

Nationale Opa en Oma-dag. Op donderdag 4 juni is het weer zover. Een dag om eens stil te staan bij d...

Meer over

Dieren

adv.