Hoe Luuk en Sophie ervoor zorgen dat labrador Jip niet te dik wordt: ‘Hier hadden we nog nooit van gehoord’

Aangeboden door CaroCroc

Luuk en Sophie hadden het heel gezellig samen in hun nieuwe huis, maar er miste nog iets. Om het plaatje van huisje-boompje-beestje compleet te maken, gingen ze op zoek naar een vrolijke viervoeter. “We misten reuring in huis. Gelukkig kwam daar Jip op ons pad.”

Luuk en Sophie zijn gek op hun prachtige donkerbruine labrador. “Jip is net een jaar en een maand oud. Hij is heel lief, speels en super sociaal. Hij is dan ook heel goed met kinderen. Wij wonen in een buurt met veel kinderen en die mogen hem altijd aaien en met hem spelen. Daarnaast is hij goed op gewicht voor zijn leeftijd en erg gespierd.”

De juiste brokken voor Jip

Dat Jip zo’n goed gewicht en en lekker fit is, is niet voor niets. “Toen we hem ophaalden bij de fokker kregen we een zak hondenbrokken van hen mee. Daar waren we helemaal niet tevreden over omdat de brokken vrij vet waren. Hierdoor kwam hij best veel aan in een korte tijd wat niet goed was voor zijn groei. Toen zijn we op het aanraden van de dierenspeciaalzaak bij ons in de buurt gestart met CaroCroc Puppy brokken.”

Het grote verschil met ander voer

Sinds ze zijn overgestapt op CaroCroc merken Luuk en Sophie grote verschillen bij Jip. “Eerst had Jip erg veel diarree en last van roos. Sinds de overstap hebben we daar geen enkele keer meer last van gehad. Hij vind de brokken heerlijk en eet ze zonder problemen op, dat is weleens anders geweest.”

Een nieuwe levensfase

Jip is begonnen met de Puppybrokken van CaroCroc en nadat hij een jaar oud was is hij overgestapt naar een brok voor volwassen honden. “Gezien de ervaring op jonge leeftijd en het mooie gewicht dat hij nu heeft gingen we ons goed oriënteren voor deze overstap. Labradors blijken van nature een neiging tot overgewicht te hebben en de geplande castratie kan een toename van gewicht ook nog versterken. Hier hadden we nog nooit van gehoord. Om Jip ‘in shape’ te houden zijn we daarom sinds kort overgestapt op de CaroCroc Low energy brokken. Deze brokken bevatten minder eiwitten en vetten.’’

Volgens Luuk vindt Jip die minstens net zo lekker: “Hij eet nog net zo veel als eerst, alleen iets minder vaak. Hij krijgt nu 175 gram per keer en dat twee keer op een dag. Op de site van CaroCroc hebben we van tevoren gecheckt wat de juiste hoeveelheden waren voor Jip en dat gaat hartstikke goed.”

Tekst gaat door onder de afbeelding >

Jip smult van zijn brokken | Foto: CaroCroc

Waar voor je geld

Het grootste voordeel van CaroCroc vindt Luuk de prijs-kwaliteitverhouding. “De brokken zijn relatief goedkoop in vergelijking met andere merken en als je ziet hoe Jip veranderd is, in goede zin, willen wij nooit meer anders.”

“Het is elke dag een feestje om de brokken te geven. Hij begint al te springen wanneer we aanstalten maken om zijn brokken te halen. We bewaren de brokken op een vaste plek: in de trappenkast in de hal. Hier slaapt hij zelfs voor, zodat hij alles goed in de gaten kan houden.”

Tekst gaat door onder de afbeelding >

Jip wacht braaf tot Luuk zijn brokken voor hem neer heeft gezet | Foto: CaroCroc

Alleen het allerbeste voor jouw viervoeter

CaroCroc honden- en kattenbrokken staan voor dus voor een goede kwaliteit voor een eerlijke prijs. De brokken zijn gemaakt van hoogwaardige ingrediënten. Helemaal mooi meegenomen: de brokken worden gemaakt zonder toevoegingen van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Daardoor zijn ze honderd procent natuurlijk.

Alle producten van CaroCroc hebben een eigen eiwit- en vetgehalte dat afgestemd is op de levensfase, lichaamsconditie en het activiteitsniveau, oftewel de energiebehoefte, van jouw hond of kat. Daarom is het belangrijk om het juiste voer voor jouw viervoeter te kiezen. Wil je weten welke brokken het beste bij jouw hond of kat passen? Ontdek het met de CaroCroc brokjeskiezer.

Meer weten over CaroCroc en Jip zijn ervaring? Check dan het Instagram-account van CaroCroc.

Meer in deze categorie

Dieren

Ga naar “Baasje gezocht! Dwergkonijn Haidy is altijd vriendelijk en vrolijk”

Baasje gezocht! Dwergkonijn Haidy is altijd vriendelijk en vrolijk

Ga naar “Lief, vrolijk en enthousiast: Lisa (1) zoekt een nieuw thuis”

Lief, vrolijk en enthousiast: Lisa (1) zoekt een nieuw thuis

Ga naar “Kletskousen Babetje en Herby zoeken een baasje om naar te fluiten”

Kletskousen Babetje en Herby zoeken een baasje om naar te fluiten

vogels parkiet herby babetje asiel

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

  • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

  • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46”

Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “McGregor leren portemonnee voor € 5,95”

McGregor leren portemonnee voor € 5,95

  • Action
  • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “McGregor horloge voor € 6,95”

McGregor horloge voor € 6,95

  • Action
  • Geldig t/m 29 november 2022

Agenda

Ga naar “Lampionnenoptocht”

Lampionnenoptocht

  • 2 december 2022
lampionnenoptocht sint sinterklaas zwarte piet pieten sint nicolaas lampioen
Ga naar “Santarun”

Santarun

  • 17 december 2022
santarun santa run 2019 grote markt winter bergs winterparadijs schaatsbaan kerstman kerst kerstmis