Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gezocht: een ervaren baasje voor hond Daiko

Door Frits Klasen 21 januari 2020

Deze week zoekt de lieve hond Daiko een nieuw baasje. De in 2014 geboren Daiko is een kruising tussen een Engelse en Amerikaanse Staffordshire. Niet alleen is hij erg waaks, hij is ook heel speels en is dol op apporteren. 

Door omstandigheden is zijn baasje de laatste tijd niet alleen veel, maar ook lang van huis. Iets dat Daiko niet gewend is. Na een aantal uren gaat hij dan ook piepen en dit tot frustratie van de buren. Met veel pijn en verdriet heeft zijn baasje dan ook besloten om afstand van hem te doen en te zoeken naar een ander warm thuis.

Asiel hond Daiko 2
Foto: asiel Arduin

Daiko de mensenvriend

Voor mensen is Daiko een zeer sociale, lieve en superenthousiaste hond. Voor andere honden is het een verhaal: hij kan daar absoluut (!) niet mee om gaan. Hij valt uit naar ze als ze te dichtbij komen of onverwacht voor hem staan. Op straat is het dan ook zeer aan te raden om voldoende afstand te houden tot andere honden of wellicht even over te steken en altijd alert te zijn. Dit komt omdat het een onzekere hond is.

Het nieuwe baasje

Daiko is een hele leuke hond, maar minder geschikt voor beginners. Sta je stevig in jouw schoenen en kan je prima met zijn karakter omgaan? Maar ook belangrijk: heb je hier genoeg tijd en ruimte voor? Ga dan snel eens langs bij asiel Arduin om deze trouwe viervoeter te ontmoeten. Daiko kijkt erg uit naar jouw komst en wellicht krijg jij er wel een beste maatje bij!

Lees ook:

dierenarts dierenartsen

Dit zijn de fijnste dierenartsen van Bergen op Zoom

Is je Fikkie verkouden of heeft Minous al dagen diarree? Dan wordt het hoog tijd voor de dierenarts....
stayokay bergen op zoom

Binnenkijken bij Bergs hostel: ‘De sfeer moet altijd die van een huiskamer zijn’

Op een kwartier fietsen van het centrum, aan de rand van het eeuwenoude Landgoed Lievensberg staat S...
sushi bergen op zoom sushi-king

Stokjes in de aanslag: Bergen op Zoom krijgt een nieuwe sushibar

Fan van Nigiri, Uramaki en Maki? En dip jij dit het liefst in de sojasaus of wasabi? Dan is de kans ...

Meer over

Dieren

adv.