Zijn baasje heeft geen tijd meer voor dit ouwetje. Geef jij Moos een nieuw thuis?

Door Irma van Schaijk 20 maart 2019
Moos is al negen, maar in het asiel gekomen omdat zijn baasje wegens tijdgebrek niet meer voor hem kan zorgen. Wie geeft dit ouwetje een nieuw thuis?

Moos is een Labrador retriever, een ongecastreerde reu uit 2010. Een vriendelijke en aanhankelijke, maar zeker ook nog energieke hond. Voorheen ging hij er regelmatig op uit met zijn baasje naar bijvoorbeeld het bos, maar de laatste tijd is dat minder geworden en sindsdien is hij ook wat veranderd. Dit uit zich door bijvoorbeeld niet meer geheel zindelijk te zijn of door te blaffen als hij even alleen gelaten wordt. Als het wat langer duurt, durft hij ook wel wat rondslingerende spulletjes te pakken.

Wandelen en kroelen

Moos is goed waaks en luistert redelijk. Hij kan uitstekend overweg met teefjes, maar met andere reuen niet. Aan de riem is deze lieve hond erg sterk en dit is zeker iets om alert op te zijn tijdens het uitlaten met andere honden in de buurt. Verder kan hij het prima vinden met katten en ook van kinderen wordt hij erg enthousiast. Soms zelfs iets te…
Kortom, Moos kijkt erg uit naar een baasje dat niet vies is van een flinke wandeling en een dagelijks ‘speelkwartiertje’, zodat hij echt zijn energie kwijt kan. En dan daarna natuurlijk lekker kroelen, want ook dit is iets waar Moos niet zonder kan
Kijk, dit is Moos:

Nieuw baasje

Wil jij Moos een nieuw thuis geven, waar hij kan wandelen, spelen en kroelen? Neem dan snel contact op met dierenasiel Arduin.

Lees ook:
kat

10 x de leukste Bergse kattenfilmpjes

Een tijdje terug deden we een oproep voor de leukste kattenfoto's en filmpjes. En dat hebben we gewe...

Nationele Kattendag: dit zijn de leukste 20 katten van Bergen op Zoom

Deze Bergse honden zijn in de race voor Mooiste Hond 2019

Meer over

Dieren

adv.