Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geduldig baasje gezocht voor kittens Milo en Maya

Door Emilie Klasen 16 september 2020

Deze week zetten we twee lieve, maar bange kittens in het zonnetje. Broer en zus zijn erg aan elkaar gehecht, dus er wordt een plekje gezocht waar ze allebei naartoe kunnen. 

Maya is een wit-beige poesje en Milo is een rode kater. De twee zijn broer en zus en ze zijn geboren in juni 2020. Beide kittens hebben in hun jonge leven waarschijnlijk nog geen omgang met mensen gehad en zijn dan ook erg onder de indruk van alles. Ze kruipen nog makkelijk weg en houden de boel liever van veilige afstand in de gaten.

Elke dag meer vertrouwen

Met de hulp van andere sociale katten zijn Maya en Milo al een beetje uit hun schulp gekropen en de kittens krijgen elke dag een beetje meer vertrouwen. Allebei de beestjes zijn erg speels en spelen dan ook graag met alle balletjes, muisjes en veertjes. En met andere kittens.

(Tekst loopt door onder de foto)

maya milo kittens asiel arduin
Foto: Asiel Arduin

Aaien vinden ze nog erg spannend en aan oppakken moet ze al helemaal niet denken, maar wanneer je rustig bij deze kittens gaat zitten en er echt even de tijd voor neemt om Maya en Milo op hun gemak te stellen, vinden ze het stiekem heel fijn om aandacht te krijgen. Uit zichzelf naar je toekomen zullen Maya en Milo voorlopig echt niet doen. Dit moet je met heel veel geduld, nog meer liefde (en ook het nodige lekkers) stapje voor stapje gaan opbouwen. Hun vertrouwen zal echt nog moeten gaan groeien en Maya en Milo bepalen hierin zelf het tempo.

Rustige omgeving

Ze hebben al veel steun gehad aan een soortgenootje en het asiel adviseert dan ook zeker om beide kittens bij een andere sociale kat, liefst ook kitten, te plaatsen. Elke dag dezelfde gezichten en stemmen in een stabiele omgeving, zal Maya en Milo uiteindelijk een stukje vertrouwen geven. Een druk gezin is dan ook absoluut geen optie, evenals een baasje dat hele dagen van huis is.

Ben jij diegene die Maya en Milo een kans wil geven en gaat helpen om uit te groeien tot twee aanhankelijke en zelfverzekerde kroelkontjes? Neem dan eens een kijkje bij het asiel.

Lees ook:

Cindy heeft twee axolotls: ‘In de avond kijken ze graag televisie vanuit het aquarium’

Cindy heeft geen golden retriever of dwerghamster, maar twee axolotls. Axewat?! Een Mexicaanse water...
binnenkijken bij Pauline

Binnenkijken bij Pauline: ‘Overal in huis kom je planten tegen’

Botanisch, werelds en industrieel in een oud jasje. Zo omschrijft de 26-jarige Pauline Landa - van d...
world cleanup day 2020 bergen op zoom

World Cleanup Day: 10 x opruimacties in Bergen op Zoom

Een betere wereld begint bij jezelf. Daarom is World Cleanup Day in het leven geroepen. Op zaterdag ...

Meer over

Dieren

adv.