Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lief, speels en vrolijk! Maak kennis met asieldier Nick

Door Frits Klasen 18 februari 2020

In het asiel zitten een hoop lieve en leuke konijntjes te wachten tot ze opgehaald worden door een baasje. Een van die konijntjes is Nick, kijk dat snuitje! Heb jij een plekje voor deze pluizenbol?

Nick werd als vondeling binnengebracht bij het asiel. Deze jonge ram is een Nederlandse hangoor dwergkonijntje. Nick is een leuk, lief en vrolijk konijntje dat altijd wel in de weer is met het speelgoed in zijn hok.

(Tekst loopt door onder de foto)

asieldier Nick
Foto: Asiel Arduin

Dit nieuwsgierig aagje is flink alert. Wanneer er iemand naar hem toekomt, staat hij altijd klaar in zijn hok. Wat een gentleman! Hij staat ook altijd klaar voor een snack. Allerlei soorten groenten en fruit gaan er maar al te graag in.

In paren

Konijnen zijn groepsdieren. Het is daarom een aanrader om twee diertjes te nemen. Als je twee jonge konijnen neemt, is de kans groter dat ze het goed met elkaar kunnen vinden. Bij volwassen dieren kan dat wat lastiger zijn. Wil je toch graag een konijn koppelen aan het al aanwezige beestje? Zorg er dan altijd voor dat je dit op onbekend terrein doet voor beide diertjes. Jonge konijnen moeten minstens zes weken oud zijn voor ze bij hun moeder weg mogen, maar acht weken is nog beter.

(Tekst loopt door onder de foto)

asieldier nick
Foto: Asiel Arduin

Karakter

Een ram (mannelijk) en een voedster (vrouwelijk) hebben een verschillend karakter. Vaak is een voedster iets feller dan een ram. Als je ervoor kiest om twee konijnen in een hok te plaatsen, kies dan voor een ram en een voedster. Omdat twee konijnen van hetzelfde geslacht eerder met elkaar gaan vechten. Zorg dan wel dat je ze laat steriliseren of castreren, want anders heb je binnen de kortste keren een nestje. Ga eens langs bij Asiel Arduin om kennis te maken met de aanwezige konijntjes!

Lees ook:

gemiddelde prijs woning Bergen op Zoom monumentaal pand bergen op zoom Lievevrouwestraat gevel londonstraat mooi

Huisje, boompje, lege portemonnee: dit is de gemiddelde prijs van een Bergse woning

De Nederlandse huizenmarkt is op zijn zachtst gezegd geen feestje en in Bergen op Zoom is dat niet a...
Locaties Joop

Leuk volgens local Joop: ‘Dit is eten zoals het hoort’

De allerleukste, tofste en gezelligste plekjes in de stad? Die leer je kennen door echte locals. Daa...
CrossFit Bergen op Zoom

Michiel geeft crossfit: ‘Je begint niet gelijk met zwaar Olympisch gewichtheffen’

'Crossfit is voor de flinke spierbonken en afgetrainde fitgirls'. Het is misschien wel een van de gr...

Meer over

Dieren

adv.