Deze grote allemansvriend is van binnen eigenlijk een schoothondje

Door Irma van Schaijk 13 maart 2019

Cesur is een flinke hond (schofthoogte 85 centimeter), maar hij is heel aanhankelijk en zou het liefst bij je op schoot kruipen. Zijn baasje heeft te weinig ruimte voor hem, wil jij misschien zijn nieuwe baasje worden?

Cesur is een kruising Anatolische herder, een ongecastreerde reu van ongeveer twee jaar oud. Hij woonde altijd op het bedrijf van zijn baasje, maar het bedrijf moest verhuizen en helaas kon de hond niet mee. In de privéwoning is helaas te weinig ruimte voor deze vrolijke lobbes.

Beetje Oost-Indisch doof

Overdag liep Cesur rond op het bedrijf, gezellig onder de mensen en ’s avonds lag hij lekker binnen de boel te bewaken. Cesur is een ontzettend lieve en vriendelijke hond, die erg aanhankelijk is en dan ook graag het gezelschap van mensen opzoekt. Met katten en andere reuen kan deze viervoeter niet overweg, op teefjes reageert hij goed. Aan luisteren kan nog wat gewerkt worden, al is deze grote deugniet soms ook Oost-Indisch doof.

Spierballen gevraagd

Over het algemeen loopt hij mooi en rustig naast je, maar Cesur kan ontzettend sterk zijn aan de riem. Zijn nieuwe baasje mag dus wel wat spierballen hebben. Ook omdat hij, ondanks dat hij graag meegaat in de auto, wel wat hulp wil bij het instappen. Bekijk hem hier:

De naam Cesur betekent moedig. Nou is hij is redelijk waaks, maar of hij ook moedig genoeg is om inbrekers weg te jagen… Deze grote allemansvriend wil het liefst met iedereen spelen! Wil jij zijn nieuwe baasje worden, neem dan contact op met asiel Arduin!
Lees ook:
dierenarts dierenartsen

Dit zijn de fijnste dierenartsen van Bergen op Zoom

Is je Fikkie verkouden of heeft Minous al dagen diarree? Dan wordt het hoog tijd voor de dierenarts....
kat dieren instagram

10 x deze schattige Bergse dieren hebben eigen Instagramaccounts

Ben jij ook zo gek op dieren? Dan wil je deze accounts op Instagram zeker volgen. Ze staan bomvol sc...

Meer over

Dieren

adv.