Wim gaat met een bakfiets soep brengen bij daklozen in Bergen op Zoom

Door Irma van Schaijk 9 januari 2019

Kijk, dit vinden we nou een mooi initiatief: Wim Ligtenberg wil met een bakfiets soep gaan brengen bij daklozen in Bergen op Zoom. Maar dat kan hij niet alleen, dus is hij op zoek naar vrijwilligers die hem willen helpen.

Het idee kwam bij Wim op toen hij een Facebookbericht van Yeri Goossens las. Yeri werkt op Plein 13, waar regelmatig daklozen een onderkomen zoeken. Ze zet zich al tijden voor hen in.

Op tien plekken

“In Antwerpen rijdt er ook zo’n bakfiets rond”, vertelt Wim. “Dat lijkt me ook wel iets voor Bergen op Zoom, zeker in de koudste maanden. Dan is een warm bakje soep vast welkom.” Hij wil bewust geen soep op één centraal punt uitdelen. “Anders creëer je misschien overlast. Ik denk dat we ongeveer tien punten in Bergen op Zoom langsgaan.”

Vrijwilligers gevraagd

Hij is al een eind op weg met de organisatie. “Een fiets en soeppannen, dat komt wel goed. En Yeri heeft een bedrijfspand met keuken, dus waarschijnlijk kunnen we daar wel kokkerellen. Wat ik het hardst nodig heb, dat zijn vrijwilligers. Want ik kan niet alles alleen doen.” Hij is ervan overtuigd dat het project van de grond komt. “In een stad als Bergen op Zoom moet dat zeker lukken. Het zou me ontzettend verbazen als er geen vrijwilligers te vinden zijn.”

Neem contact op

Dus wil jij een handje helpen met het koken van de soep, het ophalen van ingrediënten en het rondbrengen naar dak- en thuislozen? Neem dan contact op met Wim en Yeri. Mocht je ook een sponsor weten die vlees, brood of groente wil geven, dan is dat ook erg welkom. Je kunt de initiatiefnemers mailen of contact opnemen via Facebook.

Lees ook: 

dakloos

Mooi kerstverhaal: Yeri Goossens komt op voor daklozen

Yeri Goossens heeft haar bedrijfje aan Plein 13. Een plekje waar de dak- en thuislozen haar steeds w...
doppenverzameling

Mooi! Zo helpt Elisa Dekkers (8) haar zieke zusje

Als je te horen krijgt dat het niet goed gaat met je zus, wil je natuurlijk iets doen. Dus toen Elis...

 

adv.