Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Terugkijktip: project ter nagedachtenis van overleden Mohamed belicht in NPO-programma

Door Emilie Klasen 4 augustus 2020

Afgelopen vrijdag 31 juli was het programma Het Offerfeest 2020 op televisie, waarin presentator Karim Amghar onderzoekt hoe en voor wie mensen zich dit jaar opofferen tijdens het Offerfeest. In de uitzending was er aandacht voor een mooi en indrukwekkend project in Bergen op Zoom: MB COACH. Zeker het terugkijken waard. 

Het plotselinge overlijden van de 19-jarige Mohamed Bouchafra kwam als een grote schok voor de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap. Zijn neef Emad omschrijft Mohamed als een vriendelijke jongen die altijd voor mensen klaarstond. Ter nagedachtenis hebben jongeren in Bergen op Zoom de handen ineengeslagen en zijn een bijzonder project gestart om Mohamed zijn wens voort te zetten. In de aflevering gaat presentator Karim Amghar langs in Bergen op Zoom.

(Tekst loopt door onder de video)

Kinderen coachen

Het ontmoetingscentrum aan voor jongeren was een droom voor Mohamed. Hij wilde iets voor andere jongeren betekenen en zette zich tijdens zijn stage bij het Open Leercentrum daar ook hard voor in. Samira, stagebegeleidster van Mohamed, geeft in de uitzending aan: “Na zijn overlijden ben ik in gesprek geweest met zijn zussen. We hebben het gehad over: wie was Mohamed en op wat voor manier kunnen we wat voor hem betekenen en kan hij zijn wens toch voortzetten.”

Vrijwillige basis

Samira en de zussen van Mohamed zijn samen gaan zitten, hebben de kracht gebundeld en zo is het project MB COACH ontstaan. Hier helpen verschillende jongeren, op vrijwillige basis, kinderen bij hun studie en met huiswerk. Presentator Karim geeft aan: “Ik ben echt onder de indruk van dit project. Zoveel inzet, zoveel betrokkenheid, zoveel offers.” De uitzending bekijk je hier terug.

Lees ook:

aniek leuk volgens local

Leuk volgens local Aniek: ‘Vooral tijdens golden hour kom ik graag op deze plek’

De allerleukste, tofste en gezelligste plekjes in de stad? Die leer je kennen door echte locals. Daa...
old bakery cadeaubon the Old Bakery

Winnen maar: voor 75 euro lunchen bij the Old Bakery

Gooooooedemorgen! We mogen dan misschien geen Gaston heten en een koffertje in onze hand hebben, maa...
bergse aanbiedingen berge achternamen bergen op zoom

Hopmans, Franken en Verdult: in deze landen komen deze Bergse achternamen voor

Hopmans, Franken en Verdult: daar is een half telefoonboek mee gevuld. Het is een zin (en zelfs een ...

adv.