Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Te gek! Jack vierde een onvergetelijke verjaardag (en ontving 330 kaartjes)

Door Emilie Klasen 1 augustus 2020

Hier worden wij nou vrolijk van! Wat begon als oproepje van zus Silvia om een verjaardagskaartje te sturen naar de verstandelijk beperkte Jack, eindigde in een onvergetelijke verjaardag met een hoop cadeautjes, verrassingsoptreden van zanger Marijn van Geel én 330 kaartjes.

Het begon een maand geleden, toen Silvia een oproepje plaatste op Facebook. Of mensen een kaartje wilden sturen voor de verjaardag van haar broer Jack, die een verstandelijke beperking heeft. De jongeman keek al tijden uit naar zijn 33ste verjaardag, maar dit jaar was het nog even onduidelijk hoe de dag er precies uit kwam te zien. Daarom wilde zijn zus deze belangrijke dag extra speciaal maken ongeacht waar Jack zijn verjaardag ging vieren en hoe.

(Tekst loopt door onder Facebookpost)

In de oproep geeft Silvia aan: “Jack kijkt altijd enorm uit naar zijn vakanties in de zomer én zijn verjaardag! Zijn jaarlijks georganiseerde vakanties gaan helaas allebei niet door, omdat dit niet haalbaar is in deze gekke tijd. Maar wat wél doorgaat is zijn verjaardag! Op dit moment zijn enige zekerheid die hij heeft en hier kijkt hij al maaaaanden naar uit. Hoe we dit gaan vieren, met wie en waar is nog even de vraag… maar dat we het gaan vieren, dat is zeker!”

Feest om nooit te vergeten

Afgelopen dinsdag 28 juli was het dan zover: Jack zijn 33ste verjaardag. En dat was, in één woord, een dik succes. Een tafel vol met kaarten, cadeautjes en als kerst op de taart kwam zanger Marijn van Geel als verrassing optreden. Silvia: “Uiteindelijk zijn we rond de 330 kaarten uitgekomen en nog een hoop cadeautjes. Marijn kwam als verrassing optreden. Hij heeft daar echt de tijd voor genomen. Het was een topverjaardag!”

(Tekst loopt door onder de fotogalerij)

Foto: Silvia van Eekelen
Foto: Silvia van Eekelen
Foto: Silvia van Eekelen
Foto: Silvia van Eekelen

Gezellige boel

Vanwege de coronamaatregelen kon Jack zijn verjaardag niet bij de woonvoorziening vieren, maar gelukkig was er plek bij Silvia in de tuin. En zijn vrienden van woonvoorziening Op te Brugge? Die kwamen gezellig op bezoek. José Mens maakte een prachtige video van deze geslaagde dag:

Lees ook:

dierenfotografie dieren fotograferen larissa

Dierengek Larissa fotografeert huisdieren: ‘Als het aan mij lag had ik 15 honden en 3 alpaca’s’

Zoek je de term 'dierengek' op in het woordenboek, dan kom je een foto van Larissa van Stijn tegen. ...
Bezwaar maken gemeente bergen op zoom Gouvernementsplein gouvernement Gouvernementsplein leegstand winkel stad winkelen

Einde leegstand voor Gouvernement in zicht: woon- en horecaplannen gaan officieel door

Wonen en horeca, dat gaat de nieuwe functie worden van het Gouvernement aan het Gouvernementsplein, ...
aniek leuk volgens local

Leuk volgens local Aniek: ‘Vooral tijdens golden hour kom ik graag op deze plek’

De allerleukste, tofste en gezelligste plekjes in de stad? Die leer je kennen door echte locals. Daa...

Meer over

Bergenaren

adv.