Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Schrikkeldag 2020: dit doen jullie op deze bijzondere dag

Door Frits Klasen 29 februari 2020

Iedere vier jaar is de maand februari een dagje langer dan normaal het geval is. En dat is goed nieuws voor de mensen die op 29 februari geboren zijn, want het is dit jaar eindelijk weer een schrikkeljaar. Wij vroegen onlangs hoe jullie de schrikkeldag van 2020 gaan beleven. 

Het is duidelijk dat de meeste lezers blij zijn dat ze eindelijk weer een verjaardag van een ‘schrikkelkind’ kunnen vieren. “Onze kleindochter Cato is geboren op een schrikkeldag”, vertelt Anjo. “Ze wordt acht jaar oud, maar zelf zegt ze tegen iedereen dat ze nog maar twee jaar oud is.” Diana hangt ook de slingers uit, voor haar dochter: “Wij vieren op schrikkeldag de derde verjaardag van onze dochter. Maar ze wordt dus eindelijk twaalf. Dit gaan we overdag vieren met vrienden en familie.” Maar dat is nog niet alles volgens de trotse moeder. “En ’s avonds komen haar klasgenootjes voor een grote fuif!”

“Alles is nog een verrassing”

Nog meer te vieren

“Alles is nog een verrassing, maar ik weet dat we ’s avonds in ieder geval eten bij restaurant de Hemel”, stuurt de jarige Niels. “Dit is inmiddels mijn dertiende verjaardag.” Ietsje jonger is de zoon van lezeres Jenny: “Onze zoon viert dan voor het eerst zijn verjaardag! Dan wordt hij eindelijk één jaar.” Maar er zijn niet alleen maar verjaardagen te vieren, Ine heeft ook een hele bijzondere dag. “Dan vieren wij ons 50-jarig huwelijk, ik kijk er echt naar uit!” Gefeliciteerd met jullie gouden huwelijk!

(Tekst loopt door onder de foto)

schrikkeldag bergen op zoom
Foto: ANP

Bohemian Rhapsody

De schrikkeldag kan natuurlijk ook gewoon gebruikt worden om een fijne dag te hebben. “Op de schrikkeldag ga ik overdag gezellig mijn nieuwe woonstad Bergen op Zoom in, om daarna heerlijk uit eten te gaan. ’s Avonds ga ik naar naar een concert van SHHT in Gebouw-T”, zegt nieuwe inwoner Jako. ”Ik heb ze al een keer gezien; ze maken heerlijk gestoorde muziek en hun cover van Bohemian Rhapsody is gedurfd, maar briljant!”

Lees ook:

nee-nee-sticker bergen op zoom

Op de brievenbus: zo vraag je in Bergen op Zoom een NEE-JA-sticker aan

Wil je liever geen reclamefolders en huis-aan-huiskranten meer ontvangen? Dan kan je bij de gemeente...
trouwlocatie kiezen bergen op zoom heide natuur water bos groen bergen op zoom

Zelf je trouwlocatie kiezen in Bergen op Zoom: dit zijn de regels

De ringen zijn uitgezocht, de trouwjurk is gekozen en de bruidstaart is besteld. Maar voor welke ple...
asieldier Nickie

Snoepkont Nickie zoekt een nieuw onderdak

In het asiel zitten veel lieve dieren op zoek naar een nieuwe woning. Iedere week zetten wij zo een ...

 

adv.