Dit vinden scholieren leuk aan het Mollerlyceum

Aangeboden door Mollerlyceum Bergen op Zoom 12 januari 2019

We hebben allemaal voor de lastige keuze gestaan, welke middelbare school het beste bij je past. Sommigen gingen hun vriendjes achterna, anderen kozen voor de leukste feestjes of voor de gezellige sfeer. De open dag van het Mollerlyceum is op zaterdag 26 januari en wij vroegen vier scholieren wat ze zo leuk vinden aan deze school.

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Owen draait op schoolfeestjes

mollerlyceum Bergen op Zoom (6)
Owen draait op schoolfeestjes. Foto: Alexander de Groot

Toen meneer Proost aan zijn klas vroeg welke artiest zij graag op het schoolfeest willen zien, antwoordde Owen: “Mezelf meneer.” Hij zat pas twee weken op school en mocht draaien op zijn eerste schoolfeest, samen met Ronnie Flex. “Dat was echt een gouden moment!” Owen van den Kieboom (14) zit inmiddels in de derde klas van het vwo en is blij dat er op het Moller zoveel mogelijk is. “Hier kan ik echt mijn talent ontwikkelen. Als je iets goed kan én leuk vindt, dan denkt de school daar over mee.”

Silke voelt zich hier thuis

mollerlyceum Bergen op Zoom (6)
Silke voelt zich hier thuis. Foto: Alexander de Groot

“Op mijn basisschool had ik het eigenlijk helemaal niet zo naar mijn zin. Niet iedereen was even aardig.” Dus is Silke de Laet (12) blij dat ze nu op het Mollerlyceum zit. In de eerste klas van het havo heeft ze het erg naar haar zin. “Ik heb echt een leuke klas. Het is gezellig, er hangt een leuke sfeer en er is nog nooit gepest.” Silke gaat weer met plezier naar school toe! Wat ze nog meer erg leuk vindt, zijn de lessen op de iPad. “Wij leren Nederlands, Engels en muziek allemaal digitaal. Dan hoef ik tenminste niet de hele tijd te schrijven.”

Ties vindt structuur heel fijn

mollerlyceum Bergen op Zoom (6)
Ties vindt structuur heel fijn. Foto: Alexander de Groot

Voor Ties de Leeuw (12) is structuur en duidelijkheid goed. “Als ik alles zelf moest plannen, dan zou ik gaan uitstellen.” Ties zit in het eerste jaar vwo en werkt af en toe op zijn eigen tempo. Dat is tot op zeker niveau, want de toetsmomenten staan vast. Ook volgt Ties het topprogramma Sport: “We gaan dieper in op sport en mogen meerdere dingen uitproberen. Zo zijn we laatst nog in competitie gaan boksen en daar leer je echt veel van.”

Elise kijkt uit naar de projectweken

mollerlyceum Bergen op Zoom (6)
Elise kijkt uit naar de projectweken. Foto: Alexander de Groot

Een bijenhotel maken of een posterpresentatie over een film; Elise (14) houdt ervan. Ze zit in het derde jaar vwo en kijkt vooral uit naar de projectweken. “Dan werk je de hele week in een bepaald thema. Elke les doen we iets anders en werken we aan een ander project. Je gaat dingen écht doen en bent op een andere manier bezig.” Wat Elise vooral fijn vindt is dat de school niet heel groot is en docenten erg aardig zijn. “Je krijgt veel uitleg als je iets niet begrijpt en krijgt de verantwoordelijkheid om zelfstandig te werken.” Na drie jaar is ze nog steeds blij met haar keuze voor deze school.

De open dag van het Mollerlyceum is op zaterdag 26 januari en iedereen is van 10.00 tot 14.00 uur welkom. Klik voor meer informatie op de oranje button hieronder.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Mollerlyceum Bergen op Zoom. Meer over Mollerlyceum Bergen op Zoom ontdekken?

Mollerlyceum Bergen op Zoom middelbare scholen

Bolwerk-Zuid 168, Bergen op Zoom

Bekijk meer:middelbare scholen
<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.