Nieuw: deze Bergse koffiebar is voortaan te zien op evenementen

Door Irma van Schaijk 13 maart 2019

Paul Peeman staat in Bergen op Zoom bekend als ’t Fietsboerke, omdat hij werkt als mobiele fietsenmaker. Maar binnenkort is Paul ook een koffieboerke, want hij gaat met een speciaal gemaakte koffiekar langs evenementen om geld te verdienen voor ’t goede doel.

Toen Paul hoorde dat een collega een zoontje had waarbij kanker was gevonden, besloot hij zich in te gaan zetten voor CliniClowns en Kika. Hij haalde oud ijzer op en doneerde de opbrengst aan het goede doel. “Maar oud ijzer brengt bijna niks meer op”, vertelt hij. “Dus heb ik iets nieuws bedacht.”

Markiezaat College

Dat nieuwe is de onbemande, mobiele koffiedonatiebar: een aanhanger met daarop zes koffiemachines. “De aanhanger had ik al, maar de rest moest ik laten maken. En ik had al snel door dat dat veel geld zou gaan kosten.” Paul nam contact op met het Markiezaat College en drie leerlingen (Pieter Verwijs, Rob Hermus en Max Bogers) reageerden enthousiast. In hun vrije tijd gingen zij, onder begeleiding van docent Leo Stigter, aan de slag. Met als resultaat: een frame voor de koffiebar, precies zoals Paul dat in gedachten had. Hij is er dan ook heel blij mee. De leerlingen hebben er met veel plezier aan gewerkt, zegt Pieter. “Omdat het voor een goed doel is, maar ook omdat we er veel van geleerd hebben.”

Zwarte Cross

Het is nog niet helemaal klaar. “Ik wil graag dat het apparaat op zonne-energie werkt, dus ben ik bezig om dat ook door leerlingen van het Markiezaat College te laten doen. En de verdere bouw wordt waarschijnlijk gedaan door leerlingen van de afdeling motorvoertuigen.” Paul gaat een speciaal soort koffie schenken: “Echt hele goede kwaliteit. Ik heb een kleine branderij gevonden in Oirschot, waarmee ik samen een speciale melange heb samengesteld. Van iedere kop koffie gaat minimaal 25 % naar het goede doel.” Hij hoopt in april helemaal klaar te zijn om op pad te gaan. “Ik denk bijvoorbeeld aan de Zwarte Cross, of de Tilburgse kermis. Maar het kan ook prima een kleine rommelmarkt zijn, een locatie bij een bouwterrein of een beurs.”

Open avond

Wil je meer weten over hoe Pieter, Rob en Max dit project hebben aangepakt? Of wil je gewoon meer informatie over alle opleidingen aan het Markiezaat College? Kom dan langs tijdens de open avond op 14 maart van 17.00 tot 20.00 uur aan de Nobellaan.

Lees ook:

sjoerd

Te gek! Sjoerds zelfgemaakte spelautomaat gaat viral

"Ik was een week weg, kom ik terug heeft m'n broertje een hele spelautomaat gemaakt", zegt Sandra He...
20180419bergenopzoomcvk0849

Zo haalt het Bergse Fietsboerke geld op voor de CliniClowns en KiKa

Een bijzonder verhaal van Fietsboerke Paul Peeman (48), die geld inzamelt voor de CliniClowns en KiK...

Meer over Markiezaat College ontdekken?

Markiezaat College opleidingen

Vandaag gesloten

Nobellaan 50, Bergen op Zoom

Bekijk meer:opleidingen

adv.