Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lynn’s extreme triatlon gaat niet door: ‘Hopelijk kunnen we volgend jaar alsnog finishen’

Door Emilie Klasen 4 juni 2020

Volg je Lynn op Instagram, dan zie veel mooie plaatjes voorbijkomen van de rennende, fietsende of zwemmende sportieveling. Niet gek, de 30-jarige trainde afgelopen maanden hard voor de AlpsMan Xtrem Triatlon in Frankrijk. Die zou eigenlijk komend weekend, 6 en 7 juni, plaatsvinden. Maar de coronamaatregelen gooiden roet in het eten.

De blondine deed afgelopen jaren al mee aan diverse wedstrijden in de regio en België, maar had tot nu toe nog geen hele triatlon gedaan. “Ik deed voorheen meestal 1/8ste of een kwart.” Dus toen haar zus voorstelde om een hele triatlon te proberen, was Lynn snel om. Voor wie niet bekend is met een triatlon: deze rit bestaat uit 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer hardlopen.

AlpsMan Xtrem

Wat deze specifieke triatlon in Frankrijk zo extreem maakt? Lynn: “Het is in de Franse Alpen, dus je hebt ook te maken met de hoogtemeters.” Een flinke klim dus. Daarom was Lynn al geruime tijd aan het trainen voor de extreme wedstrijd. “Lange duurlopen, zwemmen, flinke ritten op de fiets.” En daar gaat ook heel wat tijd in zitten. Zo traint ze zo’n 10 à 15 uur per week. Let wel: naast haar werk als productontwikkelaar in een drukkerij. Dat betekent trainen voor werk, na werk, meerdere sessies op een dag of in de weekenden. “Vooral in het fietsen gaat veel tijd zitten. Afgelopen weekend nog heb ik een rit gemaakt van zeven uur.” Wel heeft het vele fietsen een voordeel. “Ik ben bruiner dan ooit nu”, zegt ze lachend.

‘Ik train zo’n 10 à 15 uur per week, naast mijn baan’

De coronamaatregelen hadden ook effect op haar trainingen. Zwembaden waren bijvoorbeeld lange tijd gesloten. Sinds twee weken kan ze ook hier weer terecht. “In de tussentijd heb ik wel gezwommen in buitenwater, maar dat was een paar maanden geleden nog wel echt te koud.” Ze hoopt dan ook dat de versoepeling van de coronamaatregelen komende tijd in stand blijven, zodat ze dit jaar in ieder geval kan blijven trainen.

Van jongs af aan actief

Sporten, dat doet Lynn al van jongs af aan. “Van origine ben ik zwemmer. Toen ik ging studeren in Bergen op Zoom en hier ook bleef wonen, ben ik er eigenlijk mee gestopt. Een aantal jaar later, toen ik voor stage naar Australië ging, ben ik weer gestart dankzij mijn zus. Zij woont in Australië en deed aan triatlons. Via haar ben ik er ingerold, nu een jaar of zeven geleden.” De triatlon in Frankrijk zou ze dan ook samen met haar zus, die speciaal uit Australië zou overkomen, maken.

(Tekst loopt door onder de fotogalerij)

Foto: Lynn Lossie
Foto: Lynn Lossie
Foto: Lynn Lossie

Definitief gecanceld

Maar door corona en alle getroffen maatregelen, besloot de organisatie om de triatlon dit jaar te cancelen. Lynn: “Eind maart, begin april kwam het definitieve besluit. Heel jammer, maar het is niet anders. Volgend jaar heb ik weer een kans!” Geluk bij een ongeluk: haar zus had gelukkig nog geen vliegtickets geboekt. “Die stond op het punt iets te boeken. Het startbewijs heeft ze natuurlijk al wel binnen, dus hopelijk lukt het haar om volgend jaar mee te doen. Het zou super zijn om samen te finishen.”

Lees ook:

pop-upstore Bergen op Zoom yil-store

Jilly opent nieuwe pop-upstore in coronatijd: ‘Ik dacht: oké, dit gaat de goede kant op’

Waar je vroeger een winkel opende en vervolgens een webshop nam, is tegenwoordig de omgekeerde versi...
(Tekst loopt verder onder de foto) coronabesmettingen in Bergen op Zoom corona bergen op zoom nieuwe koopwoningen peperbus grote markt corona terras terrassen parasol bergen op zoom kerk

[video] Terug naar het terras op 1 juni: zo genoot Bergen op Zoom van een drankje in de zon

De zon hoog aan de hemel, een mooie schuimlaag op je glas witbier en onderuitgezakt in een rieten te...
moef fysio marc bergen op zoom

Fysiotherapeut Marc over werken in de anderhalvemetersamenleving: ‘Door deze periode zijn we heel creatief geworden’

Net een week je eigen praktijk open en door het coronavirus bijna direct weer moeten sluiten. Het ov...

adv.