Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Larissa verhuisde voor liefde Nick naar Bergen op Zoom: ‘Vastenavend is niet heel erg mijn ding’

Door Emilie Klasen 9 oktober 2019

Oh liefde, wat is het toch een magisch iets. Soms doe je met een roze bril op gekke dingen, zoals verhuizen naar Bergen op Zoom voor je grote liefde. Dit is het liefdesverhaal van Larissa (21) en Nick (26). Toen ze elkaar voor de eerste keer ontmoetten, woonde Larissa in Engeland. Nu, jaren later, wonen de twee samen met puppy Marley in Bergen op Zoom. 

“Nick en ik zaten vroeger in dezelfde vriendengroep. Op dat moment waren we gewoon vrienden. Op mijn tiende is ons gezin voor mijn vaders werk naar Engeland verhuisd. Toen mijn ouders gingen scheiden, heb ik van mijn twaalfde tot mijn dertiende bij mijn moeder in Nederland gewoond. Daarna ging ik weer terug naar Engeland, naar een privéschool”, vertelt Larissa.

‘Toen ik vier jaar geleden in Nederland op vakantie was, spraken we af’

De twee houden af en toe contact, maar de hoeveelheid berichten nemen naarmate de jaren verstrijken af. “Toen ik zeventien was, was ik tijdens mijn vakantie in Nederland. Toen kreeg ik, heel onverwachts, een berichtje van Nick. Of ik misschien een keertje wilde afspreken. Het leek mij gezellig om eens bij te praten, zocht er niks achter. We zijn naar de film gegaan en hebben een hapje gegeten.”

Appen, bellen en Facetimen

Tijdens dat etentje ontdekt Larissa dat Nick wel heel leuk is. “We spraken af in Eindhoven, aangezien mijn moeder daar woont. Het praten ging zo soepel, dat ik dacht: hij is eigenlijk wel heel leuk.” Maar ja, de blondine ging na haar vakantie weer terug naar Engeland. Een relatie, daar zat ze dus ook niet echt op te wachten. “We bleven wel appen en na drie maanden kregen we toch een relatie. Rond kerst ben ik nog naar Nederland geweest en in de tijd daartussen hebben we veel gebeld, geappt en gefacetimed.”

(Tekst loopt door onder de foto)

larissa nick liefdesverhaal
Foto: Larissa van Stijn

Huizenjacht

Op haar achttiende komt Larissa terug naar Nederland om bij haar moeder in Eindhoven te wonen. “Ondertussen was Nick aan het kijken naar koophuizen in Bergen op Zoom. Ik was daar nog niet echt mee bezig, wilde eerst op mezelf wonen voordat ik met iemand zou samenwonen.” Zo gezegd, zo gedaan. Na een paar maanden in Eindhoven, vertrekt Larissa naar Tilburg om op zichzelf te wonen. Het idee om uiteindelijk samen gaan wonen in Bergen op Zoom blijft aanwezig. “Nick is geboren en getogen in deze stad. De keuze was dus redelijk snel gemaakt om hier een huis te zoeken, ook omdat ik flexibel ben qua woonplaats én hier al mensen kende.”

Bouwval gezocht

Zo’n twee jaar geleden komt Nick een geschikt huis tegen. “Het was een woning waar nog het een en ander aan moest gebeuren. Gewoon doen, zei ik zonder enige kluservaring. Ik had natuurlijk weleens een Ikea kast in elkaar gezet, maar dat was het wel.” De twee besluiten ervoor te gaan. “Alleen werken, studeren en wonen in Tilburg en ondertussen verbouwen in Bergen op Zoom, dat ging niet. Dus besloten we om een paar maanden bij zijn ouders te gaan wonen. In de tussentijd konden we dan alle vrije uren klussen.”

‘Ik had totaal geen kluservaring. Alleen eens een Ikea kast in elkaar gezet

Die maanden werden uiteindelijk twee jaar. “Sommige dingen hadden we toch over het hoofd gezien. Van dak tot riool: alles moesten we verbouwen. Daarnaast werkte Nick nachtdiensten en ging ik overdag naar school. In de avonduren en weekenden probeerden we dan bezig te zijn met het huis. Ik dacht: dit gaat nooit afkomen.” Maar het harde werken loont: het koppel is begin dit jaar ingetrokken in hun eigen huisje. En sinds kort is hun gezinnetje uitgebreid met labradorpuppy Marley.

Vastenavend

Hoewel Larissa al bekend was met Bergen op Zoom, had ze in al die jaren nog nooit Vastenavend gevierd. “Ik had wel meegekregen wat het was. Maar als ik vroeger in Bergen op Zoom was, dan vierde ik het nooit.” Daar is de afgelopen drie jaar wel verandering in gekomen. Zo zit Nick in een vastenavendbandje. “De eerste keer dat ik meeging, was ik wel onder de indruk en ik vond het meteen leuk. Is het echt mijn ding? Dat weet ik niet. Maar ik zie hoe erg Nick het naar zijn zin heeft en daardoor vind ik het ook al snel gezellig.”

Lees ook:

valentijnsconcert

Gezocht: mensen die voor de liefde naar Bergen op Zoom zijn verhuisd

Liefde is mooi en soms een beetje ingewikkeld. Je doet er gekke dingen door. Soms zó gek, dat je bes...
bruiloft lian

Lian trouwde met haar verloren liefde op Curaçao

Lian en Wilson Lindenborg kenden elkaar al zo’n twintig jaar geleden uit het uitgaansleven. Ze verlo...
anastasiia

Anastasiia kwam voor de liefde naar Bergen op Zoom: ‘Bergenaren zijn zó vriendelijk’

In Rusland ontmoette Anastasiia Kriukova haar huidige man. Hij werkte daar, maar toen zijn contract ...

Meer over

Bergenaren

adv.