Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoe is het nu met de Bergse Klaas Otto?

Door Irma van Schaijk 11 september 2018

Heb jij al het nieuws over de Bergse Klaas Otto gevolgd? Of zie je door al de berichten het bos niet meer? Dan laten zij je hier zijn verhaal nog even lezen. Wist je bijvoorbeeld dat hij op zijn zeventiende al portier was?

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Klein, maar stoer

klaas otto
Foto: ANP

Nicolaas Jacobus Otto is geboren op 29 oktober 1967 in Bergen op Zoom. Zijn vader Leo heeft hier een autosloopbedrijf en de familie Otto – vader, moeder, twee dochters en zoon Klaas – woont in een woonwagen op het sloopterrein aan de rand van de stad, omringd door kermisexploitanten.

Klaas werkte al op zijn zeventiende als portier in het Bergse nachtleven. Hij is krap 1,80 meter lang, maar Klaas is niet bang, weten ze in Bergen op Zoom. Op zijn twintigste begint hij autobedrijf N.J. Otto, een groothandel in sloopmateriaal. Hij woont dan op De Linie.

La bella vita

Klaas otto huis
Het huis van Klaas Otto na een inval van de politie. Foto: ANP

In die tijd ontmoet hij ook zijn partner Nancy. In 1992 wordt hun oudste dochter geboren. In 1995 en 2008 krijgen Klaas en Nancy nog twee zoons. Het gezin Otto woont dan inmiddels op Rijsselbergen. Hier verrijst aan het begin van de eeuw een heuse, op Italiaanse stijl geïnspireerde villa: La bella vita. Een huis met witte stenen muren, grote halfronde ramen, balkons met witte balustrades en overal marmer op de vloer.

De motorclubs

klaas otto
Foto: ANP

Klaas wordt een bekende Nederlander als hij in de motorwereld belandt. Hij kwam al vaak op clubavonden van de Hells Angels, werd in 2009 lid van Satudarah en begon een jaar later een eigen Satudarah-chapter in Zundert: de afdeling Ciganos. Een naam die verwijst naar zijn achtergrond als kamper – ‘ciganos’ is Portugees voor zigeuners. Al snel bleek dat Otto geen genoegen nam met het leiderschap van een plaatselijke afdeling en richtte hij No Surrender op. Daar stapt hij in februari 2016 op, omdat hij aangifte wil doen tegen Joop M, de man die in maart een aanslag op hem pleegde. En als president van de motorclub is het hem niet toegestaan met de politie te praten.

Opgepakt

klaas otto
Foto: ANP

In 2011 worden Klaas en zijn rechterhand Janus gearresteerd op de A16. Tegelijkertijd wordt er een inval gedaan in het clubhuis van de Ciganos in Zundert. Tien leden van Otto’s chapter worden verdacht van afpersing en bedreiging in het Bredase uitgaansleven. Daarna volgen er meer verdenkingen over criminele activiteiten en in 2016 wordt hij weer opgepakt op verdenking van witwassen, brandstichting, afpersing en mishandeling. 

Het proces

Klaas Otto
Foto: ANP

Lange tijd ging het gerucht dat Otto ook zou worden aangeklaagd voor liquidatie(s) maar dat is nooit het geval geweest. Hij is wel aangeklaagd voor het beïnvloeden van getuigen. Op 29 augustus 2017 wordt hij overgebracht naar de gevangenis in Vught vanwege vermoedens dat hij vanuit zijn cel in Middelburg een aanslag plande op de officier van justitie in zijn strafzaak. Vorige week werd er tien jaar cel tegen Klaas Otto geëist voor onder meer witwassen, afpersing en bedreiging. Hij is sinds maart van dit jaar vrij in afwachting van zijn proces. Op 25 oktober is het vonnis in zijn zaak.

Lees ook:

pleuni touw

En we hebben nog meer bekende Bergenaren!

Vorige week publiceerde indebuurt Bergen op Zoom een artikel over bekende Bergenaren. Daar kwamen zó...
woonwagens

Leuk om te weten: zoveel woonwagens staan er in Bergen op Zoom

Nederland telt in totaal bijna 9,3 duizend plekken waar mensen in een woonwagen wonen. Wij waren ben...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Bergenaren

adv.