Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Frank en Meta gaan van de Dubbelstraat naar back to basic

Door Natascha Droste 15 juni 2018

Wat begon als een mooie droom, wordt stiekem steeds serieuzer. Want dit is wat Frank Lemmens (50) en Meta Vrijhoef (46) toch écht willen: samen met hun gezin ‘ecologisch wonen’. Wat dat precies is, daar vertelt Meta ons meer over. Want het liefst gaan ze dit niet alleen doen, maar samen met andere gezinnen. En speciaal daarvoor organiseren ze een Meet & Greet. 

“Eigenlijk zijn we al een jaar aan het bedenken dat we meer in de natuur willen wonen, buiten de stad. We houden van Bergen op Zoom, dus het liefst niet te ver weg.”

Nieuwe uitdaging

Frank en Meta wonen midden in de Dubbelstraat, wat ons heerlijk lijkt, maar ze zijn klaar voor een nieuwe uitdaging! “We wonen hier met een samengesteld gezin. Ik heb drie kinderen en Frank vier. Alles speelt zich hier aan de keukentafel af, waar we precies met z’n negenen aan kunnen zitten. Maar nemen ze vriendjes mee, dan moeten we in ploegen eten”, vertelt Meta lachend. Dus meer ruimte kunnen ze goed gebruiken.

Ecologisch wonen

Al een paar jaar denkt het stel na over ecologisch wonen. Ze hebben naar andere initiatieven gekeken en zijn sinds kort gestart met hun eigen initiatief EcoBoZ. “Mensen wonen tegenwoordig heel individualistisch. Juist als je vlakbij elkaar woont, kan je elkaar versterken. Door bijvoorbeeld gezamenlijk een moestuin te onderhouden of werkplaats te delen. Het duurzaamheidsaspect is belangrijk, maar praktisch gezien zijn we ook nog op zoek naar een plek in Bergen op Zoom waar we dit kunnen gaan doen.”

Samen sta je sterker

Zo hebben Frank en Meta contact met het initiatief van Tiny Houses en het team van Oererf, die een gezamenlijke hoeve willen starten. “Samen sta je gewoon sterker! Daarom organiseren we zondag samen met Oererf een Meet & Greet waar iedereen welkom is. We hebben al 30 aanmeldingen en willen mensen op een relaxte en leuke manier laten kennismaken met de ecologische woonprojecten in Bergen op Zoom. We willen mensen vooral informeren en misschien wel enthousiast maken om deel te nemen aan één van onze projecten.”

Neem een kijkje

De Meet & Greet is bij Hoeve Hildernisse op zondag 17 juni van 13.00 tot 16.00 uur. Je hoort hier meer over het project en de Bergse architect Martijn van Voorden vertelt over ecologisch bouwen. De deelname is gratis. Kijk hier voor het volledige programma en meer informatie.

Lees meer:

hanneke tiny house

Binnenkijken bij: het tiny tuinhuisje van Hanneke en Jolanda

Hanneke en Jolanda Joosen zijn dol op tiny houses. En dat is in hun tuin te zien: daar staat een Fin...

adv.