Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Fons: ‘Ik ben hier elke maand wel een keertje te vinden’

Door Emilie Klasen 24 oktober 2020

De allerleukste, tofste en gezelligste plekjes in de stad? Die leer je kennen door echte locals. Daarom laten wij iedere week Bergenaren aan het woord om te vertellen over hun favoriete hotspots. Vandaag neemt Fons de Schepper (32) je mee naar zijn fijnste plekken in Bergen op Zoom.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶
Foto: Fons de Schepper
  • De 32-jarige Fons is geboren en opgegroeid in Zeeland en woont sinds 2013 met veel plezier in Bergen op Zoom
  • Zijn vrije tijd besteedt hij graag aan tuinieren en de verzorging van zijn vele kamerplanten. Deze passie deelt hij via foto’s op zijn Instagrampagina.
  • “Als ontspanning zoek ik graag de natuur op. In Bergen op Zoom zijn er gelukkig veel prachtige plekken om dit te doen”, zo geeft Fons aan.

De Kraaijenberg

Foto: Fons de Schepper

Zijn eerste plek is meteen al een goede! “Een van mijn favoriete natuurgebieden in Bergen op Zoom is De Kraaijenberg. Je kan er wandelen tussen de koeien en paarden. Er is ook een vogelkijkhut waar je een mooi uitzicht hebt op het water. Tijdens een van mijn wandelingen heb ik zelfs eens een vos gespot. Het is mooi om te zien dat er zo dicht bij de stad nog zoveel natuur is.”

Intratuin

intratuin kerst
Foto: Jurgen Kwisthout

“Als er een winkel is waar ik elk seizoen van het jaar kan slagen, dan is het wel de Intratuin. Ik durf bijna wel te stellen dat ik er elke maand wel een keertje te vinden ben”, zo vertelt Fons. “Oktober en november zijn de ideale maanden om voorjaarsbollen te planten. Als je dit nu doet heb je na de winter weer kleur in je tuin. De Intratuin heeft een heel groot assortiment verschillende bollen.” En het is niet alleen de flora bij de Intratuin die hem trekt, zo bezoekt hij ook graag de jaarlijkse kerstshow.

Gevulde bolus

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bakkerij Van Ravels (@bakkerijvanravels) op

Ben jij een zoetekauw? Dan heeft Fons een goede tip! “Bij bakkerij Van Ravels met vestigingen op het Zonneplein en in De Zeeland verkopen ze gevulde bolussen. De combi van de bolus met room is echt heerlijk! Deze moet je zeker eens geproefd hebben.”

Groene straten

Foto: Fons de Schepper

Aangekomen bij Fons zijn laatste favoriete plek(ken) in de stad, want eigenlijk beslaat deze plek meerdere straten. “Wat ik mooi vind aan de straatjes in en om het centrum zijn de vele geveltuintjes. Een beetje groen voor een huis of klimplanten tegen de gevel geven zoveel sfeer. De Molstraat is een mooi voorbeeld van zo’n groen straatje.”

Jij bent aan de beurt!

Wij zijn heel erg benieuwd naar jouw favoriete plekjes in Bergen op Zoom. Dus, wat is jouw fijnste plek om te wandelen? Heb je een winkel, broodjeszaak of wijk waar je graag komt? En – de brandende vraag – waarom ben je zo dol op juist die plekken?

Laat het ons weten! Want jouw tips inspireren ons, en veel meer Bergenaren. Het is heel makkelijk: vul je leuke plekken in via dit formulier of stuur een mailtje naar [email protected].

Lees ook:

nieuw prins bergen op zoom kindervastenavend 2020 prins nilles III 3

Niet op het Bleekveldje, maar voor de buis: nieuwe Prins wordt digitaal bekendgemaakt

Oh jongens, wie wordt de nieuwe Prins(es)? Het houdt de gemoederen al een tijd bezig. Net zoals de v...
fons tuin planten tuintorial

Fons houdt een digitaal planten- en tuindagboek bij: ‘Mijn telefoon staat vol met plantenfoto’s’

Heb je een passie, dan wil je dat vaak graag delen met anderen. En hoe kan dat vandaag de dag beter ...
google streetview mysterie

Aha! Dit is waarom sommige Bergse huizen geblurd zijn op Street View

Je bent vast wel eens virtueel door je eigen straat gelopen via Google Street View. Hartstikke leuk,...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.