Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Elseline: ‘Het is hier altijd adembenemend mooi’

Door Emilie Klasen 15 september 2019

Onlangs plaatste we een oproepje op Facebook en de website, omdat we erg benieuwd zijn naar jouw leukste plekken in Bergen op Zoom. Elseline Withagen las het en reageerde direct. “Bij jullie oproep wist ik het meteen: mijn favoriete plek is het énige plekje in Bergen op Zoom waar je nog kunt zien hoe onze zeekant er vroeger uitzag!”

Benieuwd over welke plek Elseline het heeft? “Het stukje schorre bij de vogelkijkhut achter de Kraaijenberg, zoals op de foto hieronder. De zeekant waar wij als kinderen struinden. Wormen steken, vissen, kreukeltjes rapen, pootje baaien, door de blubberkreken sjouwen, met de wind in je haren en je voeten in de klei.” Het plekje heeft een bijzondere betekenis voor Elselien en haar familie.

‘Het is voor onze familie een dierbare plek waar we onze dierbare overledenen herdenken’

“Het is voor onze hele (grote) familie Withagen een dierbare plek, waar we eens per jaar onze dierbare overledenen herdenken. We wandelen dan via een speciale plek, het orchideeënveld. In juni staat dat zo prachtig in bloei en in de zomer en het najaar zwaaien de pluimen van het gras je vrolijk toe. Het maakt ook niet uit of het heiig is, of het sneeuwt of het zonnetje schijnt: het is daar altijd adembenemend mooi.”

Tekst loopt door onder de foto

elselien
Foto: Elselien Withagen

Prachtige plek

“Als we verder wandelen, drinken we in de vogelkijkhut een borreltje op onze vader en moeder. We kijken dan uit over de oude schorren van de zeekant en denken: wat een prachtige plek is toch!”

En nu jij!

Wij zijn heel erg benieuwd naar jouw favoriete plekjes in Bergen op Zoom. Dus, wat is jouw favoriete restaurant? In welk café haal jij je vrijdagmiddagborrel? Heb je een winkel, broodjeszaak of wijk waar je graag komt? En – de brandende vraag – waarom ben je zo dol op juist die plekken? Laat het ons weten! Het is heel makkelijk: vul je leuke plekken in via dit formulier of stuur een mailtje naar [email protected].

Lees ook:

leuk volgens local emilie

Leuk volgens indebuurt-reporter Emilie: ‘Hier kan je lekker eten, drinken en ondertussen mensen kijken’

Als je het aan indebuurt-redacteur Emilie vraagt, dan zijn er genoeg leuke plekjes te vinden in Berg...
leuk volgens local valerie

Leuk volgens local Valerie: ‘Ik heb bijna iedere film in de bios gezien’

Mooie terrassen, leuke straatjes of natuurgebieden. In Bergen op Zoom is er genoeg te doen en te zie...
Leuk volgens wijkagent Bouke

Leuk volgens wijkagent Bouke: ‘Op dit verstopte plekje aan het water kom ik tot rust’

Bouke Bakker zit al sinds 1985 in het politievak. Begonnen in Den Haag, maar nu al een lange tijd in...

adv.