Het mooiste plekje van Bergen op Zoom volgens Krista le Clercq

Door Natascha Droste 10 februari 2019

Krista le Clercq verhuisde van haar huisje in de drukke Penstraat naar de rustige wijk de Schans. “Dat was het grootste contrast ooit, maar ik vind het hier zo prachtig.”

Inmiddels woont ze sinds oktober samen met haar vriend Jeffrey op de Schans in Halsteren. “Eigenlijk vond ik deze wijk altijd al superleuk. Het oogt gezellig, er is vooral nieuwbouw en er wonen veel jonge stelletjes. Dat trekt me wel.”

Gewend aan de drukte

Krista woonde hiervoor in de Penstraat, midden in de stad. “Daar woonde ik met vier vriendinnen in dezelfde straat. We aten samen en gingen in het weekend op stap. Ik heb letterlijk vijf jaar in de drukte gewoond en druk gedaan met vriendinnen. Maar toen ik mijn vriend Jef leerde kennen en hij steeds vaker langskwam, was het appartement voor ons samen wel echt te klein.”

Prachtige route

De twee waren toe aan iets nieuws en toen dit huis op hun pad kwam, was de beslissing snel gemaakt. “In deze wijk is het zo fijn wonen. Op zondagmiddag kunnen we lekker wandelen richting Fort de Roovere, een drankje doen en vanaf de uitkijktoren kijk je zo uit over de Schans. Dat is zo mooi! Als ik naar mijn werk rij pak ik altijd de route door het bos. Met de sneeuw was het echt een plaatje om te zien, dan ben ik zo trots dat ik hier woon. Je ziet alleen maar bos om je heen. Waar zie je dat nou tegenwoordig nog?

Wij zijn benieuwd naar jouw favoriete plekje in Bergen op Zoom! Laat het ons weten

Lees ook:

petra touw

Het mooiste plekje van Bergen op Zoom volgens Petra Touw

Als echte Krab weet Petra de mooiste plekjes wel te vinden. "Bergen op Zoom heeft zoveel moois. Ik k...
dick vermaas

Het mooiste plekje van Bergen op Zoom volgens Dick Vermaas

Fotograaf Dick Vermaas kent Bergen op Zoom op zijn duimpje. Met zijn camera maakt hij de mooiste fot...

adv.