Het mooiste plekje van Bergen op Zoom volgens Denny: ‘Ik ben van de snelheid’

Door Irma van Schaijk 12 augustus 2018

Je hebt Denny Lazarom vast wel eens door de stad zien rijden op zijn scootmobiel. “Ik kom overal”, vertelt hij. “Er staat al bijna 30.000 kilometer op mijn scootmobiel. Putte, Steenbergen, Roosendaal, ik rijd overal naar toe.” Maar zijn favoriete plekje? “Dat is de Melkfabriek.” 

Bijna veertien jaar geleden kreeg Denny een auto-ongeluk, waarbij hij hersenletsel opliep en links verlamd is. “Ik reed veel te hard”, zegt hij eerlijk. “Mijn eigen stomme schuld. Ik ben nou eenmaal erg van de snelheid. ”

Ferrari

Daar heeft het ongeluk geen verandering in gebracht. Op zijn scootmobiel prijkt een grote Ferrari-sticker. “Ik ben Formule 1 fan. Weet je dat ik zelfs met een interview in het Formule 1-blad heb gestaan?” En dat terwijl snelheid hem weinig goeds gebracht heeft. “Ik was 29 toen ik dat ongeluk kreeg, en niemand in de medische wereld had verwacht dat ik de dertig zou halen. Vier maanden heb ik in coma gelegen.” Met een brede grijns: “Iedereen was toen blij dat ik weer kon praten. En nu praat ik zóveel, dat ze soms zouden willen, dat ik weer eens een tijdje stil ben!”

Overdrijven

Hij heeft heel veel favoriete plekjes in de stad. “De Bosstraat bijvoorbeeld. Mijn moeder is de vriendin van Kapper Jaap, dus daar kom ik ook heel vaak. Maar toch heb ik voor de Melkfabriek gekozen. Omdat ik hier iedere week vier keer kom, om te sporten en voor fysiotherapie bij Hanneke Luysterburg van Consensa. Zo kom ik aan dit goddelijke lichaam.” Hij lacht. “Van Hanneke mag ik maar 111 kilometer per week rijden op mijn scootmobiel. Anders ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd. Maar soms rijd ik wel 400 of 500 kilometer. Ik overdrijf graag.”

Door een rood stoplicht rijden, wild plassen: ik kom overal mee weg

Met janken schiet je niks op

Noem Denny vooral niet gehandicapt. “Ik ben minder valide. Als mensen je in een rolstoel zien, denken ze meteen dat je gek bent. Geestelijk gehandicapt. Vaak schrikken ze als ze horen dat ik zo’n vlotte babbel heb.” Ondanks alles staat Denny nog steeds heel positief in het leven. “Tja, je kunt wel in een hoekje van de bank gaan zitten janken, maar daar schiet je niks mee op. Ik kijk naar de goede kanten. Want ik kan door rood licht rijden, wild plassen, alles tegen vrouwen zeggen, zonder dat iemand me dat kwalijk neemt.” En met een ondeugende blik: “Want ach, ik zit op een scootmobiel. Dan kom je overal mee weg.”

Droomstart

Denny kent veel mensen. “En nog meer mensen kennen mij.” Geen wonder ook, want behalve dat hij een bekend gezicht is in de stad, is hij ook regelmatig in de media te vinden. Bijvoorbeeld die keer dat hij vanaf het Formule 1-circuit Spa-Francorchamps naar huis reed op zijn scootmobiel. Een sponsortocht van 263 kilometer, in één week tijd, samen met twee vrienden. Een zware tocht voor Denny, maar wel met een droomstart. Het personeel van Spa-Francorchamps was namelijk zo enthousiast over zijn actie, dat hij mét scootmobiel vanaf het circuit mocht starten. Denny: “Wie had nou gedacht dat ik na zo’n ongeluk nog eens zoiets zou bereiken?”

Lees ook:

melkfabriek

Binnenkijken bij… de Melkfabriek, vroeger moskee

Ooit was dit pand een echte zuivelfabriek, later werd het moskee en nu huizen hier bedrijfjes met ee...
wessels brombeer

Het mooiste plekje van Bergen op Zoom volgens David, Kristel en Marissa Wessels

Vooral David heeft warme herinneringen aan deze plek: sportpark De Brombeer. Al vanaf 1978 is hij ve...

 

adv.