Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze 5 dingen vinden Bergenaren bloedirritant

Door Natascha Droste 27 april 2019

Drugs? Drollen? Snelheidsduivels? In de Veiligheidsmonitor van het CBS werd aan bijna 150.000 Nederlanders gevraagd welk probleem als eerste moet worden aangepakt. In onze regio zorgen scheurende automobilisten voor de grootste ergernis. Maar waar ergeren Bergenaren zich het meeste aan? Daar kregen we héél veel reacties op en dit is de top 5:

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Wildparkeerders

wildparkeren
Foto: ANP

Anja Don van Aart heeft een hekel aan: “Wildparkeerders in het park tegenover Rozenoord.” Daarin is ze niet de enige, want Jolanda Dietvorst zegt: “Het parkeren in de Asterstraat terwijl er aan alle kanten parkeerpleinen zijn. Nu zet iedereen zijn auto half op het trottoir voor z’n huis en als er nog eens brand komt, kan de brandweer er niet eens bij.”

Kattenpoep

karel poekie asiel baasje
Foto: Dierenopvang Arduin

Jawel, hoewel wij vaak schrijven over de liefste katten in onze rubriek ‘Baasje gezocht’, roepen katten bij heel wat Bergenaren ergernissen op én dan vooral andermans kat. Zo zegt Stefanie Loosen: “Wat ik ook heel erg vind, al die katten van andere mensen die in je tuin poepen. Het ligt er hier steeds vol mee. Koffiedrab helpt niet en ik maar ruimen. Niet echt fijn als je buiten aan het eten bent met uitzicht en geur van poep…” En daar hebben Jacqueline en Roland Schot ook last van: “Het is niet echt fijn om er steeds in te pakken als je lekker in je tuintje bezig bent.”

Hondenpoep

hondenpoep
Foto: ANP

Maar niet alleen kattenpoep is vervelend. Hondenpoep wordt nog véél vaker genoemd. Chris Reemer: “De Kiek in de Pot ligt helemaal vol hondenstront, dat is niet normaal. Als wij de kermis opbouwen zijn we eerst twee uur stront aan het ruimen (hoezo ruimplicht) pffff!” En Sabrina Videler kon laatst op de Plaat nog ruimen: “Op het strandje weer twee keer een hondendrol kunnen wegscheppen… zo vies!” Radha Ramsaran zegt: “Men is te beroerd om op te ruimen. Zelfs als het voor de ingang of voortuin ligt. Geen goed woord voor deze hondenbezitters…”

Hardrijders

anton van duinkerkenpark

Niet op nummer één, maar volgens Bergenaren komen hardrijders op de tweede plek. Tanja Rens van Nijnatten: “Hier op de Melanendreef mag je maar 30, maar er wordt regelmatig ingehaald met de welbekende vinger en getoeter.” Carola van den Boom heeft vooral last van de hardrijders over de Parallelweg. En Hans de Koning zegt: “Fietsers en bromfietsers op voetpaden in en om het Anton van Duinkerkenpark.”

Zwerfafval

zwerfafval
Foto: ANP

Stipt op één, dus de grootste ergernis volgens Bergenaren is zwerfafval. Elly van Bommel woont in een buitengebied: “Veel wielrenners komen hier langs. Hup weer een flesje of blikje in de sloot. Ook last van hier en daar gedumpte vuilniszakken!” Ella Zwaan zegt: “Zwerfafval, zeker weten! Onkruid, alles wat mensen gewoon op straat gooien, vreselijk!” Maar ook in het bos, zo zegt Radha Ramsaran: “Dames, neem je gebruikte tissue mee. Laat geen rotzooi achter. Neem desnoods een boterhamzakje mee voor afval. Geloof me, het werkt.”

Lees ook:

rijscholen rijschool rijles

Dit zijn jullie favoriete rijscholen

Ben jij in één keer geslaagd of kostte het bloed, zweet en tranen om je rijbewijs te bemachtigen? Wi...
hondenpoep

Drugs, hardrijders of hondenpoep, wat geeft het meeste overlast in Bergen op Zoom?

We hebben allemaal wel iets waar we ons zo nu en dan (of heel vaak!) aan ergeren. Kauwgom op straat,...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.