Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tjitske brengt binnenkort roman uit en blogt in de tussentijd: ‘Toch wel een droom die uitkomt’

Door Emilie Klasen 23 oktober 2020

Stilzitten, dat doet schrijfster Tjitske Stroop-Jasper niet. Nu haar debuut ‘De kleine Danielle’ door de coronacrisis ietwat vertraging heeft opgelopen, heeft de 65-jarige besloten te gaan bloggen. Via haar Facebookpagina deelt ze hersenspinsels, eigen poëzie én een verhaal dat zich in Bergen op Zoom afspeelt.

Kijk je al tijden uit naar de release van je debuutroman, gooit COVID-19 roet in het eten. Het gebeurde schrijfster Tjitske. Door deze gekke tijd is de publicatie van haar boek vertraagd, maar ze hoopt dat de roman alsnog eind dit jaar uitkomt. Het boek ‘De kleine Danielle’ is eigenlijk het resultaat van een uitgewerkte studieopdracht.

‘Van idee tot aan de boekenplank heeft het ongeveer vijf jaar geduurd’

Zo volgde ze onder andere les bij uitgeverij Querido en heeft ze jarenlang cursussen gehad bij het schrijfdocentencollectief Schrijven & Schrappen. “Van idee tot aan de boekenplank heeft het ongeveer vijf jaar geduurd voordat het boek er was. Wel met tussenpozen hoor. Ik vind het ontzettend leuk om te schrijven. Dat er nu een boek verschijnt is toch wel een droom die uitkomt.”

Bloggen

Omdat het boek nog niet in de (digitale) schappen ligt, is de Facebookpagina ‘Tjitske schrijft’ ontstaan. Een plek waar ze wekelijks hersenspinsels, eigen poëzie en verhalen deelt. Met haar blog hoopt ze lezers en ook haar kennissen in het Noorden te bereiken. “En ze natuurlijk naar Bergen op Zoom te trekken voor een bezoekje”, zo geeft Tjitske lachend aan.

(Tekst loopt door onder de Facebookpost)

Bergs vervolgverhaal

Naast gedichten en proza deelt Tjitske ook een vervolgverhaal op haar blog. Het historische verhaal gaat over Hannes de sluiswachter, die door intrige van een paar hooggeplaatste personen in de Gevangenpoort terecht komt. Elke week lees je een kort fragment, waardoor je natuurlijk wekelijks weer even haar blog wilt bezoeken voor een laatste update. Ook leuk: het verhaal neemt je mee door onze stad.

Tweede boek

Hoewel het eerste boek nog niet uit is, is Tjitske alweer bezig met een tweede boek: een roman over rouw, verdriet en het verwerken hiervan. “Het gaat over het leven opbouwen na verlies.” Momenteel is de schrijfster druk met grondig voorwerk en interviews houden via Skype.

Lees ook:

nieuw prins bergen op zoom kindervastenavend 2020 prins nilles III 3

Niet op het Bleekveldje, maar voor de buis: nieuwe Prins wordt digitaal bekendgemaakt

Oh jongens, wie wordt de nieuwe Prins(es)? Het houdt de gemoederen al een tijd bezig. Net zoals de v...
google streetview mysterie

Aha! Dit is waarom sommige Bergse huizen geblurd zijn op Street View

Je bent vast wel eens virtueel door je eigen straat gelopen via Google Street View. Hartstikke leuk,...
programma 75 jaar bevrijding Canadese begraafplaats

Save the date: herdenking Canadese begraafplaats te volgen vanuit je huiskamer

In Bergen op Zoom staan we in oktober stil bij de oorlogsslachtoffers en vieren we dat we in vrijhei...

Meer over

Bergenaren

adv.