Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Cindy heeft twee axolotls: ‘In de avond kijken ze graag televisie vanuit het aquarium’

Door Emilie Klasen 12 september 2020

Cindy heeft geen golden retriever of dwerghamster, maar twee axolotls. Axewat?! Een Mexicaanse watersalamander. Grote kans dat je vol verwondering blijft kijken naar de twee bijzondere waterbeestjes. Die, heel toepasselijk, door hun baasje Axel en Lotta zijn genoemd. 

“Ik heb ze nu ongeveer drieënhalf jaar. Ik zag ooit een axolotl bij iemand thuis en het was zo’n bijzonder beestje dat dit gelijk mijn interesse wekte. Na een tijdje mocht ik die van hem overnemen en zo begon ik met axolotls. Helaas werd deze ziek en is na een jaar overleden. Deze twee axolotls heb ik als baby gekocht.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Excentriekeling

Even wat informatie over de roze beestjes. Onder de amfibieën is de axolotl namelijk een excentriekeling. Deze Mexicaanse salamander leeft voornamelijk onder water en blijft zijn hele leven dezelfde larvenkenmerken houden. In tegenstelling tot de meeste andere salamanders doorgaan deze diertjes geen metamorfose. De axolotls ademen zowel via hun kieuwen als via hun longen en ze kunnen ook best oud worden: wel 25 jaar.

‘Een axolotl kan vernielde ledematen herstellen’

Een ander opmerkelijk feit aan het dier: de axolotl herstelt zich zonder littekenweefsel te vormen. Hij kan zelfs vernielde ledematen herstellen! Wanneer de salamanders lichaamsdelen afbijten, zoals kieuwen en delen van poten en van de staart. dan kunnen die wonden vaak volledig herstellen. Moeten de diertjes wel even enige tijd geïsoleerd worden.

Televisie kijken

En wat vindt Cindy het leukste aan het hebben van axolotls? “Het allerleukste vind ik dat ik een uniek huisdier heb die bijna niemand anders heeft. En het zijn hele leuke enthousiaste dieren die in de avond graag aan hun kant van het aquarium mee televisie kijken.”

Lees ook:

emma witbuikegel boo bijzondere huisdieren

Emma heeft een witbuikegeltje als huisdier (en hij heeft Instagram!)

Oh, wat is dit een schattig beestje! De Bergse Emma heeft geen puppy of dwerghamster als huisdier, m...
keet dieren bergen op zoom instagram hond

Oh my! 11 x onwijs coole dieren uit Bergen op Zoom op Instagram

Steek je hand op als je hart overloopt wanneer je een schattige hond of een lieve puppy ziet! *Steek...
world cleanup day 2020 bergen op zoom

World Cleanup Day: 10 x opruimacties in Bergen op Zoom

Een betere wereld begint bij jezelf. Daarom is World Cleanup Day in het leven geroepen. Op zaterdag ...

adv.