Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Cas en Niek halen honderden euro’s op voor Bergse cafés: ‘Heel blij met iedereen die besteld heeft’

Door Emilie Klasen 2 juni 2020

Broers Cas en Niek kwamen begin mei met de actie ‘support your local bar’. Afgelopen weken verkochten de jonge Bergenaren sushi in de regio Bergen op Zoom, om de helft van de winst te doneren aan lokale cafés. De Bergse cafés ’t Slik en Prins Heerlijk ontvingen zo een fijn steuntje in de rug.

Inkopen doen, sushi bereiden, eten rondbrengen, bestellingen in de gaten houden. Cas en Niek hebben de afgelopen weken niet stilgezeten. In deze moeilijke periode deden ze er alles aan om de lokale cafés te steunen. Nu de horeca sinds 1 juni weer open is, hebben de jongens besloten om de actie te beëindigen. “Dat wij stoppen, betekent niet dat je de mooie cafés in Bergen op Zoom niet langer kan supporten. We kunnen weer de terrassen op, dus laten we dat ook massaal, ons houdend aan de richtlijnen, doen”, zo geven ze aan op hun sociale media.

(Tekst loopt door onder de Instagrampost)

Steun lokale cafés

De jongens kwamen het opgehaalde bedrag zelf overhandigen bij de twee cafés in Bergen op Zoom. Als eerste local bar was café ’t Slik aan de beurt. In een paar weken tijd haalden Cas en Niek 320 euro op voor het café in de Steenbergsestraat. De laatste weken hebben ze geld opgehaald voor Prins Heerlijk. “Dit café is gelegen aan de Grote Markt, maar heeft nauwelijks een terras. Hierdoor kunnen zij, ook met de versoepeling van de maatregelen, nog steeds weinig omzet maken. Vandaar dat wij hen willen helpen”, zo leggen ze hun keuze voor het schenklokaal uit. Maandag 1 juni overhandigden ze het opgehaalde bedrag van 550 euro aan Harold, eigenaar van Prins Heerlijk.

(Tekst loopt door onder de Instagrampost)

Mooi resultaat

De jonge Bergenaren zijn blij met het resultaat. “We hebben twee cafés een steuntje in de rug kunnen geven in deze moeilijke tijd. Dat is natuurlijk iets om trots op te zijn. Na 67 bestellingen kijken wij met veel trots en tevredenheid terug op de afgelopen vier weken. Dit hadden wij nooit van tevoren kunnen bedenken, daarom willen wij iedereen bedanken die bij ons heeft besteld!” De afgelopen weken zijn voor Cas en Niek een goede leerschool geweest, zo geven ze aan. “En wie weet wat er in de toekomst nog staat te gebeuren. Dus blijf onze socials vooral in de gaten houden!”

Lees ook:

niek en cas support your local bar

Cas en Niek halen geld op voor Bergse cafés: ‘Zo kunnen we straks weer met z’n allen de stad in’

Hoera, eindelijk achttien jaar! Alleen kunnen de broers Cas en Niek hun verjaardag dit jaar niet in ...
zwemmen bergen op zoom de bergse heideBrug (9) de heide water natuur bergse natuur bomen bos zand

Hoe zit dat: mag je zwemmen in het nieuwe water van de Bergse Heide?

De kans is groot dat veel Bergenaren dit jaar in eigen land op vakantie gaan. In de tijd dat je geen...
veiligheidsregio west-brabant centrum Peperbus grote markt overzicht maagd terras uitzicht monumenten spirtus markiezenhof

Wat zijn we mooi in beeld! Veiligheidsregio deelt filmpje vol trots en steun

Een tijdje terug deelden Bergse ondernemers al een mooie video waar ze vol positiviteit naar de toek...

adv.