Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Brenda deelt reiservaringen op haar travelblog: ‘Ik wil geen plekjes opleuken’

Door Emilie Klasen 21 oktober 2019

Bij Brenda van Gerven (30) werd het reisvirus rond haar studieperiode aangewakkerd. De blondine zat een halfjaar in het buitenland voor haar studie en besefte: dit wil ik wel vaker doen. Zo gezegd, zo gedaan. De Bergse houdt al haar reisavonturen sinds een jaar bij op haar blog Brenda Explores én deelt haar plaatjes op Instagram.

Op zoek naar handige reistips of gewoon zin om even weg te dromen bij prachtige reisplaatjes? Neem dan zeker eens een kijkje op de blog van Brenda. Wanneer is ze begonnen met het bijhouden van haar avonturen? “Mijn Instagrampagina heb ik twee jaar, dus daar was ik wel actief. Maar sinds eind 2018 is ook mijn Engelstalige reisblog online met artikelen, tips en interviews met andere reizigers.”

En dan te bedenken dat de blondine vroeger vooral in Nederland en België op reis ging. “Mijn ouders hielden ervan om weg te gaan, maar niet per se van verre reizen buiten Europa. Wel namen ze me als kind gewoon overal mee naartoe. Ik denk dat ik daar onbewust toch een beetje door beïnvloed ben geweest.”

Viva la France

Het reisvirus wordt pas écht aangewakkerd, als Brenda op 19-jarige leeftijd tijdens haar studie Marketing en Communicatie voor een halfjaar naar Frankrijk vertrekt. “Het idee om ergens anders te wonen, dat sprak me erg aan. Dus deed ik mee aan een Erasmusprogramma. In Frankrijk zat ik met onder andere Amerikaanse, Argetijnse en Braziliaanse studenten op een internationale campus. Daar ontdekte ik dat ik het niet alleen leuk vond om te reizen, maar ook om met mensen uit andere culturen om te gaan.” Dat wilde ze wel vaker doen en na haar studiereis, begint ze dan ook te sparen voor andere trips. “Mijn eerste ‘verre’ reis was naar New York met een vriendin.”

Ervaringen delen

Haar reisblog Brenda Explores ziet eind 2018 het levenslicht. Daarvoor is ze al een aantal maanden bezig met het schrijven van artikelen voor haar blog, maar in november gaat-ie dan eindelijk live. “Ik was voor mijn werk veel bezig met websites en sociale media. Toen dacht ik: waarom zou ik niet zelf eens een site opzetten? Alleen wilde ik het wel over een bepaald onderwerp doen. Toen ik ging nadenken, kwam ik uit bij reizen. Hier beleef ik het meeste plezier aan.”

(Tekst loopt door onder de foto’s) 

Foto: Brenda van Gerven
Foto: Brenda van Gerven
Foto: Brenda van Gerven

De reislustige blondine vindt het belangrijk dat er afwisseling op haar blog is. Zo vind je er bijvoorbeeld ook interviews met andere reizigers. Haar plaatjes op Instagram moeten vooral realistisch blijven. “Ik probeer dicht bij mezelf te blijven en geen plekjes op te leuken. Ik bewerk mijn foto’s wel, maar voor mij is het belangrijk dat een foto een realistische weergave blijft.”

Mooie vakantiekiekjes

Over plaatjes gesproken … wat is het geheim achter haar perfecte reisfoto’s? Brenda doet vooraf research op welke plek en vanaf welk standpunt ze graag een foto zou willen maken. Verder let ze op de timing van een foto. “Zo check ik bijvoorbeeld wanneer het op een wat toeristischere plek minder druk is.” En tot slot is rekening houden met de look van een foto ook belangrijk. “Bij een natuuromgeving zorg ik ervoor dat er geen storende elementen opstaan, zoals een prullenbak.”

(Tekst loopt door onder de foto’s) 

Foto: Brenda van Gerven
Foto: Brenda van Gerven
Foto: Brenda van Gerven

Rondtrekken door Amerika

De reis die haar tot nu toe het meest is bijgebleven is de roadtrip die ze door Amerika maakte. “Mijn vriend en ik zijn tweeënhalve week door Amerika gereden om de westkust verkennen. Dat was al een droom van kinds af aan. Ik wilde eens ervaren hoe die natuur daar was, maar ook grote steden zoals San Francisco en Los Angeles leken me te gek. Het was echt een larger then life ervaring.”

Lees ook:

tanja eigenwijsjes bergenaar vd week

Tanja doet naast haar fulltimebaan iets héél anders: ‘Het is een uitlaatklep’

Muziek maken, gedichtjes schrijven en foto's schieten. De 34-jarige Tanja is een creatieve duizendpo...
sportschool boxen boxschool Kim van MMA Schouteren

Hoe fitgirl Kim van MMA Schouteren jou aan een killerbody helpt

Wil je werken aan een killerbody of zoek je een manier om je energie kwijt te raken? Spreek dan maar...
Bloedbank Sanquin bloeddonor

De bloodbrothers van Sanquin: deze gulle gevers doneren hun bloed

Volgens bloedbank Sanquin zijn er te weinig donoren in Nederland. En dat is jammer, aangezien het ge...

adv.