Bij deze sale kun je wel iets héél bijzonders op de kop tikken

Door Irma van Schaijk 10 januari 2019

Ward Warmoeskerken werkt tot eind januari als gastkunstenaar in het Markiezenhof. En omdat hij daar nu toch is, houdt hij meteen uitverkoop. Een groot deel van zijn bijzondere kostuums kun je hier nu voor een klein prijsje op de kop tikken.

Ward  werkt tot eind januari in het Markiezenhof aan een kostuum voor de Zeeridder.  Elke donderdagmiddag en zaterdagmiddag wordt er samen met museumbezoekers gewerkt aan de staart van de Zeeridder. Ook zijn Wards kunstjassen te zien in een expositie in één van de Tuinzalen.

Te veel

Zijn atelier zat jarenlang in de bibliotheek. Ging je even boeken halen, dan zag je Ward in het hoekje van de leeszaal druk aan het werk. Hij maakte daar heel wat kostuums, die te zien waren in één van zijn modetheater-voorstellingen. De kostuums werden op de zolder van de bibliotheek opgeslagen. Maar wie wat bewaart, heeft al snel te veel.

Modetheater

Pas geleden verhuisde Ward naar de Engelsestraat, waar hij niet al zijn kostuums op kan slaan. Daarom heeft hij besloten deze unieke uitverkoop te houden: eenmalig worden tientallen kostuums te koop aangeboden. Deze zijn gemaakt voor onder meer de voorstelling ‘ondraagbaar 1914’, opgevoerd in het Groot Arsenaal, het modetheater over zeevaarder Joris van Spilbergen, dat opgevoerd werd in Den Enghel, en het modetheater ‘Die andere Wereld’ dat in Theater De Maagd te zien was.

Ward Warmoeskerken
Foto: Ward Warmoeskerken

Hofzaalsale

De Hofzaalsale is op zaterdag 12 januari van 13.00 tot 16.00 uur. Het is gratis toegankelijk; toegang via de ingang aan de Steenbergsestraat 6.

Lees ook:

ward warmoeskerken

Het mooiste plekje van Bergen op Zoom volgens Ward Warmoeskerken

Ward Warmoeskerken toont vol trots zijn mooiste plekje van Bergen op Zoom. Sinds kort heeft hij een ...
marielou taalvrijwilliger bibliotheek

Door voor te lezen ontdekte Marielou wat ze nu écht wil

Marielou van Driel (19) studeerde moleculaire levenswetenschap aan de universiteit, maar voelde zich...

adv.