Bergen op Zoom

×

indebuurt categorie毛n

Meer indebuurt

Service

Bergse Samantha beschildert vaasjes: ‘Normaal reis ik het land door met mijn suikerspinkraam’

Door Emilie Klasen 4 juli 2020

Stel je voor: je hebt een suikerspinkraam waarmee je eigenlijk heel Nederland door zou reizen, maar door de coronacrisis zit je al maanden thuis. Wat doe je dan? De Bergse Samantha Mobron ontdekte in deze periode haar verborgen talent: schilderen.

Felroze vaasjes met exotische vogels, paarse vazen met bladgoud of blauwe met flamingo’s. De vrolijke schilderingen van Samantha trekken meteen je aandacht. “Normaal gesproken sta ik van maart tot en met oktober met mijn suikerspinkraam door heel het land. Maar nu zit ik al sinds maart thuis. Niks doen is niks voor mij. Dus kwam mijn verborgen talent tevoorschijn: schilderen! En het gaat me goed af.”

Goud en glitters

Hoe gaat Samantha aan de slag? “Ik kies een kleur voor de vaas en daarna bedenk ik wat ik er allemaal op wil. Soms zoek ik op internet naar leuke plaatjes om erop te schilderen. Als het maar kleurrijk is. En goud. Ik hou van goud! Alle vazen zijn afgewerkt met bladgoud en eventueel gouden glitters. Tenzij iemand dat niet wilt natuurlijk, dan laat ik de glitters achterwege.”

‘Als het maar kleurrijk en goud is’

Als ze zelf een favoriet moet kiezen, dan is dat de lichtroze vaas op de foto (zie foto boven het artikel). “Maar om eerlijk te zijn, zeg ik bij elke nieuwe vaas: dit is echt de leukste tot nu toe. Helemaal als er regenboogbloemen in staan. Die haal ik altijd bij Kaatjes Bloemenshop op de Calandweg.”

(Tekst loopt door onder de Instagrampost)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

25x25cm #junglefever#馃尶馃挏馃

Een bericht gedeeld door samanthamobron (@samanthamobron) op

Onzeker kermisseizoen

Hoe de komende maanden er voor haar uit gaan zien, is nog onzeker. “Het ziet er niet goed uit voor kermisexploitanten. Het kabinet heeft besloten dat we vanaf 1 juli open mogen, maar zo makkelijk is het nog niet. Ze laten het aan de burgemeesters over of een kermis door mag gaan, waardoor veel kermissen alsnog afgezegd worden. Hopelijk zien zij toch nog in dat wij op een veilige manier open kunnen!”

Een eigen eyecatcher

Zie je een vaasje en denk je: die wil ik in mijn huis! Dan kan je via Samantha haar Instagram of Facebook een bestelling doen. “Mensen kunnen zelf beslissen wat ze er op willen, welke kleuren en meer.” Zo heb je dus een handbeschilderde vaas die helemaal naar je zin is.

‘Mensen kunnen zelf beslissen wat er op de vaas komt’

“Wil je een flamingo op de vaas? Dan schilder ik een flamingo. Liever een papegaai? Ook geen probleem. De prijs is vanaf 60,- euro. Het is natuurlijk helemaal handbeschilderd en er zit een hoop werk in. Maar voor die prijs heb je wel een echte eyecatcher op tafel staan waar geen tweede van bestaat. Ze zijn namelijk allemaal anders!”

Lees ook:

gtst bergen op zoom goede tijden slechte tijden

Tijd van onbezorgdheid! Dit heeft de oude openingtune van GTST met onze stad te maken

De tijd van onbezorgdheid is voorbij.聽Vandaag begint de聽lange weg naar morgen.聽Deze klassieker komt ...
kindervastenavend 2020 peperbus confetti grote markt

Bergse culturele instellingen spreken zorgen uit: ‘Deze evenementen zijn onmisbaar voor de stad’

'Bergse raad en college; ga met ons in gesprek om het culturele veld van de stad te behouden!' Dat i...
evenementen bergen op zoom foodstoet 2019 kijk in de pot gespot festival foodtruck evenement park optreden

Vanaf 1 juli zijn Bergse evenementen weer toegestaan: maar wel met deze regels

Vanaf 1 juli zijn evenementen in Nederland weer聽toegestaan. Aan welke regels organisatoren zich moet...

adv.