Bergenaren in het buitenland: Paula Smit woont en werkt in Spanje

Door Irma van Schaijk 11 januari 2018
We dromen er allemaal wel eens van: verhuizen naar een ver (liefst zonnig) land. Deze Bergenaren lieten het niet bij dromen en vertrokken daadwerkelijk uit Bergen op Zoom. Vandaag: Paula Smit.

Paula woont bijna een jaar in Spanje: “Spanje heeft me altijd aangetrokken, heel cliché, maar vooral om het mooie weer, het strand, de palmbomen, de bergen, de taal, de cultuur. Toen ik stage moest lopen voor mijn opleiding koos ik voor Spanje en liep ik vijf maanden stage in een animatieteam aan de Costa Brava. Wat ik nog heel goed weet is dat ik iedere ochtend vrolijk opstond omdat ik me zo goed voelde. Stiekem is het misschien ook het gevoel van een nieuwe uitdaging, vrijheid, en niet weten hoe het uiteindelijk gaat lopen.”
paula
Paula Smit (r) met twee vriendinnen

Verkocht

 “Op mijn vorige werk besloten ze een nieuw kantoor te openen in Amsterdam, wat ervoor zorgde dat ik iedere dag van deur tot deur ongeveer vier uur onderweg was, dit zag ik niet meer zitten. Toen ik via Linkedin benaderd werd door mijn huidige werk vanuit Barcelona en een onwijs leuk recruitment filmje zag van Criteo met de locatie, sfeer en een vergelijkbare functie was ik verkocht. Een van de redenen die me tegenhield om actief werk te zoeken in Spanje was omdat ik nog geen vloeiend Spaans sprak. Het is daarom een uitkomst dat mijn klanten gewoon Nederlands en Belgisch zijn. Ik woon nu tien maanden in Barcelona en ben nog altijd super blij dat ik deze kans heb gegrepen! Barcelona is zo’n geweldige stad, heel internationaal, altijd iets te doen! Ik heb gelukkig de eerste maand een appartement gekregen via mijn werk zodat ik tussendoor kon zoeken naar een eigen woonruimte en ze hebben veel voor me geregeld.”

Zwanger zusje

“Het nadeel van het wonen in het buitenland voor mij is het missen van vrienden en familie. Toen ik net in Barcelona woonde, vertelde mijn zusje dat ze zwanger was, toen moest ik wel even slikken! Gelukkig is het maar twee uur vliegen en niet heel duur dus niet onmogelijk om elkaar op te zoeken, wat veel vriendinnetjes en familie gelukkig ook hebben gedaan. Het eten wat ik hier mis is vooral drop en echte Calvé pindakaas. Verder zijn er als je goed zoekt kleine winkeltjes of de ‘super lekker’ waar je Nederlandse producten kunt kopen. Het leuke vind ik dat de komende jaren nog open voor me liggen. Ik kan daarom ook niet zeggen dat ik zeker terug kom naar Nederland. Eerlijk gezegd denk ik dat de kans groter is dat ik na Barcelona ergens in New York of een andere stad terecht kom!”
paula 4

Bergenaren in het buitenland

Ben jij of ken jij een Bergenaar die in het buitenland woont? Laat het ons weten via [email protected].

Meer over

Bergenaren