Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wauw! Dennis, Roland en Bas leggen 870 km af om geld op te halen voor kankeronderzoek

Door Emilie Klasen 16 december 2019
Wat mooi! Dennis, Roland en Bas maken in juli 2020 een enorme fietstocht door de Zwitserse en Italiaanse Alpen: de Ride Against Cancer. Het doel van de actie is zoveel mogelijk geld inzamelen voor een onderzoek naar het diagnosticeren van kanker in een druppel bloed. 


De drie mannen kennen elkaar via het fietsen. Zo rijden Dennis en Bas in dezelfde wielerploeg waarmee ze aan wedstrijden meedoen bij de regionale bonden. Roland en Bas hebben elkaar leren kennen via de mountainbike activiteiten van twee vmbo-scholen in regio. Door een aantal gebeurtenissen in de privésfeer, besloten de sportievelingen de actie Ride Against Cancer op te zetten.

Geld inzamelen voor kankeronderzoek

Zo geven ze aan: “Helaas zijn dit gebeurtenissen die veel te veel mensen meemaken. Kanker wordt geconstateerd bij een familielid, maar het is al in een te ver stadium voor behandeling. Dit heeft ons doen bewegen om een actie op te zetten waarbij het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een onderzoek van prof. dr. Tom Würdinger.” Met de Ride Against Cancer leggen de drie wielrenners in zes ritten ruim 870 kilometer, 17 beklimmingen en 26.000 hoogtemeters af. Een heftige rit dus, maar met een onwijs mooi einddoel.

(Tekst loopt door onder de Facebookpost)

Trainen geblazen

Zoveel kilometer op de fiets afleggen, dat vergt natuurlijk wel enige voorbereiding. Is de groep al begonnen met trainen? Bas: “Op dit moment begint iedereen eigenlijk weer met opbouwen in de richting van het komende seizoen en de tocht. De trainingen zullen er wel iets anders uit gaan zien dan normaal. Dit omdat er straks veel geklommen gaat worden en de duur een stuk langer is. Persoonlijk betekent dat voor mij dat er behoorlijk wat trainingen gaan aankomen in Limburg en de Ardennen.”

Fietstochten van zeven uur

Dennis, Roland en Bas zijn ongeveer een week bezig om de top te beklimmen. “De tochten die we gaan rijden zijn tussen de 110 en 170 km. Gezien het hoogteprofiel van de tochten, betekent dit dat de tochten soms wel 6 of 7 uur duren. We doen hier in totaal zes dagen over met in het midden een rustdag in Bormio. De eerste rit is op dinsdag 14 juli 2020.”

(Tekst loopt door onder de Facebookpost)

Geld ophalen via acties

De mannen hebben afgelopen tijd al een hoop georganiseerd om geld op te halen. Denk aan verkoop van armbandjes en speldjes en lege flessenacties bij diverse supermarkten. Maar ook in het nieuwe jaar zijn er al nieuwe plannen gemaakt om zoveel mogelijk geld op te halen.

‘De teller staat momenteel op €22.348’

Zo komt er in het voorjaar een benefietavond bij restaurant El Sueño in Hoogerheide, is er een veiling in de aantocht (waarbij gesigneerde wielerkleding van bekende renners en rensters uit de omgeving geveild worden) en meer! Het streefbedrag van de heren is 25.000 euro en de teller staat momenteel op €22.348. Wil jij de mannen steunen? Neem dan zeker een kijkje op de website.

Lees ook:

parkeergarages bergen op zoom mobiele airco bergen op zoom Openingstijden supermarkten Pasen Openingstijden supermarkten Pasen jumbo supermarktvoedselbank bergen op zoom goedkoop Pinksteren bergen op zoom

Inzamelactie van de voedselbank in Bergen op Zoom: hier doneer jij jouw gulle gift

Denk je aan Kerstmis, dan denk je aan de actie van de voedselbank. Ieder jaar zamelt Voedselbank Goe...
riool bergen op zoom bakken vlees biefstuk braden pan koken vlees vet

MAG DAT: vet of olie door het riool spoelen?

Nadat het toetje op is en de borden van tafel worden gehaald, kan de afwas beginnen! De groente die ...
peperbus lantarenpaal grote markt plein blauwe lucht lekker weer

7 x dit zoeken mensen via Google op over Bergen op Zoom

Google weet bijna alles. De verjaardag van Jan metten Lippen of informatie over de Gevangenpoort: me...

adv.